RSS Feed

Jótanácsok a fenékformáló trénertől

M. A. - 2021. 02. 17. 14:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jótanácsok a fenékformáló trénertől

Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere szerint a bikiniszezonra már most el kell kezdeni felkészülni annak érdekében, ha szeretnénk látványos eredményeket elérni. Mint mondta, a helyes táplálkozás és a megfelelő edzésmunka kéz a kézben jár.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések értelmében az átlagemberek előtt immár hónapok óta zárva tartanak konditermeknek. Az élet ugyanakkor megy tovább, a nyári bikiniszezon idén sem marad majd el. Ugyan a termek jelenleg nem állnak nyitva a sportolni vágyók előtt, a felkészülést otthonunkban is közel olyan hatékonysággal folytathatjuk.

 

Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere arról beszélt, az embereknek a járvány időszaka alatt több szabadidejük van, s aki él a lehetőséggel, sokkal több lehetősége van arra, hogy odafigyeljen a testére. A személyi edző elmondása szerint a fenékformálás csak akkor lehet sikertörténet, ha az egészséges táplálkozásra és a mozgásra is kellő figyelmet fordítunk.

 

„Egyik a másik nélkül nincsen. Hiába edzünk rendszeresen, ha a táplálkozás mennyiségére és minőségére nem ügyelünk, akkor maga a szisztematikus fenék edzésünk édeskevés lesz és bár vékonyak leszünk, de formálatlan és lapos feneket kapunk. Fontos, hogy igyekezzük mellőzni vagy legalább lecsökkenteni a túlságosan feldolgozott élelmiszerek fogyasztását az étrendünkből és részesítsük előnyben a kevésbé feldolgozott, minőségi, teljes értékű ételeket” – magyarázta.

 

A bikiniszezonra készülő hölgyeknek azt javasolta, fogyasszanak minél több komplex, összetett, lassan felszívódó szénhidrátot, például quinoát, bulgurt, kölest, hajdinát, zabpelyhet, valamint jó minőségű fehérjéket, mint például lencse és babféléket, borsót, tofut, kukoricát és némi olajos magvakat, mint mandula, brazil dió, mogyoró, vagy a mák. Az otthoni edzésekkel is lehet látványos eredményt elérni rövid időn belül, de a fokozatosság elveit mindig szem előtt kell tartani.

 

„Érdemes egyszerűbb fenékaktiváló gyakorlatokkal kezdeni, hogy felkészítsük az izmainkat a nagyobb terhelésre. Ez azért is fontos, hogy elkerüljük a húzódást és könnyebben megtaláljuk a fókuszunkat a gyakorlat végrehajtása közben. Ez fogja elősegíteni azt, hogy a nehezebb gyakorlatoknál, mint egy csípőemelést vagy egy speciálisabb fenék hangsúlyos hátra kitörésnél elsődlegesen főként a fenekünket érezzük. Kezdetben saját testsúllyal végezzük a gyakorlatokat, majd ha az könnyűvé válik, vonjunk be több eszközt, mint például egy szövetes gumiszalagot, bokasúlyt, kézi súlyzót a teljesítmény növelése érdekében” – magyarázta.


 


Fotó: fenekformalas.com
Lap tetejére