RSS Feed

A kisbabák immunrendszerét is védeni kell a koronavírustól

M. A. - 2021. 02. 17. 10:17:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A kisbabák immunrendszerét is védeni kell a koronavírustól

A várandós anyukák és a kisgyermekes szülők is nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt. Az orvosi és védőnői személyes találkozások száma lecsökkent, így a kisbabáik egészségéért aggódva telis-tele vannak bizonytalansággal.

A téli időszakban, a koronavírus-járvány és az influenzaszezon kellős közepén minden korosztály számára az egyik legfontosabb hangsúlyt az immunerősítés kapja. Különösen igaz ez a várandós anyukákra vagy a csecsemőkre és a kisgyermekekre. Szervezetük egészséges működését vegyes táplálkozással segíthetjük, emellett a kulcsfontosságú alapvitaminok rendszeres bevitele is szükséges.

 

„Bár az anyatejben lévő ellenanyagok elegendő védelmet nyújthatnak a betegségekkel szemben, az újszülöttek számára azonban már kéthetes koruktól ajánlott a D-vitamin. Fontos, hogy ügyeljünk a C-vitamin adagolására is! Különösen az októbertől-áprilisig terjedő időszakban, amely a légzőszervi megbetegedéseket tekintve már a koronavírus-járvány előtt is a legveszélyesebb periódus volt” – árulta el Gellérthegyi Tiborné Hepp Edit, a Rossmann drogérialánc védőnője.

 

A szakember a szoptató édesanyák, valamint a kismamák számára legtöbbször speciális vitaminkészítmények fogyasztását ajánlja. „Ezek szedéséről jobb, ha már a terhesség és a szoptatás alatt is gondoskodnak az anyukák. Tejcukorbetegség, inzulinrezisztencia esetén a legtöbbször multivitaminos készítmények szedését javaslom, hiszen a hiányos táplálkozás során a legfontosabb ásványianyagokról és nyomelemekről könnyen megfeledkezhetünk” – tette hozzá a védőnő, aki azt is kiemelte, hogy a szabad levegőn tartózkodás is kulcsfontosságú lehet, főleg napsütéses időben, hiszen a természetes D-vitaminbevitel a legjobb.

 

 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére