RSS Feed

Fucsovics Márton már látja, hogy milyen úton jár

M. A. - 2021. 02. 17. 9:39:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fucsovics Márton már látja, hogy milyen úton jár

Fucsovics Marci újabb bravúros Grand Slam-szereplést tudott le Melbourne-ben, kedvenc GS-versenyén a harmadik fordulóba jutott, és újabb értékes trófea is az falára került. A teniszezőnek nincs hiányérzete, és most látja, hol is tart éppen.

Fucsovics a harmadik fordulóig jutott az Australian Open-en, és menet közben legyőzte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát, méghozzá úgy, hogy a döntő tie breakben három meccslabdát hárított.

 

"A teljesítményem és az eredményességem szempontjából ez a három forduló azért egy visszajelzés arról, hogy hol tartok, hogy a felkészülésem, hogy sikerült, és hogy mi az, amin még dolgoznunk kell. Nincs hiányérzetem a versennyel kapcsolatban, úgy érzem mindent kijátszottam magamból. Az első ponttól az utolsóig harcoltam, összességében pozitív élményekkel térek haza” – árulta el a teniszező a MOL Csapat lapjának.

 

A MOL Csapat klasszisa két ötszettes mérkőzést vívott az első két fordulóban, így nem csoda, hogy Marci elég leharcolt állapotba került a harmadik fordulóban Milos Raonic ellen lejátszott meccse végére. Az első két szettet még szorossá tudta tenni, ám a fáradtság és a sérülés végül legyőzte Marcit.

 

„Raonic ellen nehéz a jó taktikát megtalálni, rövid labdamenetek vannak, amivel felörli az ellenfeleit, és ezt fejben sokáig kell bírni, nem mellesleg a szerdai mérkőzés után a csípőm is rendesen beállt. A játékfelfogásom és a taktikám szerintem rendben volt, így igen, inkább az számított volna, hogy fitt legyek, és ne két négyórás, ötszettes győzelem után álljak ki ellene” – tette hozzá Fucsovics.

 

A Raonic elleni meccs előtt Marci visszalépett a párostól, ahol Balázs Attila oldalán állt volna rajthoz. „Visszaléptünk az egyéni mérkőzés érdekében, ezzel is segítve a regenerálódást, illetve a felkészülést a másnapi meccsre. Alig-alig akad játékos, aki nem így csinálja ezt. Nehéz döntés volt, persze, de visszatekintve sem tennék másképp.”

 

Marci már hazatért az Australian Open után, de nem sok pihenés jut neki, mert sűrű a versenynaptár. „Pár nap pihenés aztán edzés, egyelőre március végéig van ATP versenynaptár. Ezek közül az első Rotterdam, majd Doha, Dubai és Miami szerepelnek benne. A tervek szerint ezeken a versenyeken indulok” – árulta el a teniszező.

 

 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére