RSS Feed

Sikeres a Zsenigyerek program

Oláh Zsuzsanna - 2021. 02. 15. 11:48:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sikeres a Zsenigyerek program

Az Ediktum Alapítvány egy teljesen formabontó új kezdeményezést hozott létre, amely egy újszerű, a nyugati oktatásban honos módszertannal próbálja az általános iskolás tanulókat tanulmányi versenyre invitálni. Többek közt olyan kreatív kihívásokkal indul a február, mint a „Rajzold meg a világod!”, „Te vagy a ritmus!” és „Benned van az X-faktor”.

A kezdeményezés, egy olyan gyermekeket motiváló, tanulás és a pedagógus kollégákat otthonról támogató versenysorozat, amelynek fő lényegi pontja az interaktív kommunikáció. A gyermekek számára érdekes, igényes mesék, történetek elolvasásával fogja az értő olvasást, a feladatok elkészítésének képességét fejleszteni. Minden esetben tapasztalt szakértők által összeállított, változatos, humoros kérdéssorok, feladványok segítik  a gyerekek és szülők munkáját.

 

A legfőbb innováció a fiatalos és dinamikus hangvételen túl, a feladatok javításának módszertana. Ha a gyermek elakad, vagy első körben hibázik, akkor javított verziót kap vissza, saját maga tud korrigálni. Így az analitikus gondolkodást kellően tudja fejleszteni, ami a későbbiekben a mindennapos rutinfeladatok könnyű megoldásához lesz szükséges.

 

Vizuálisan vonzóvá Zseni és Wikka teszi a munkát a gyermekek számára. Zseni reál tárgyakból ügyes kisfiú, Wikka inkább egy humán beállítottságú, de nagyon szerethető kutya. A figurák segítségével vicces képregény és feladatok formájában próbálja majd a Zsenigyerek csapata szerethetőbbé tenni a tanulást.

 

A most februárban kihirdetett, kétfordulós versenyek a felfedező-olvasás és élményalapú fogalmazásírás elsajátításának támogatásához használhatók fel. Az óvodai nagycsoportos kortól a hatodik osztályosig, korosztályokra lebontva.

A versenyekről és a feltételekről további információt a www.zsenigyerek.hu oldalon találnak, ahol lehetőség nyílik a jelentkezésre a korosztály és a téma kiválasztásával.


 

Fotó: Forrás: csalad.hu
Lap tetejére