RSS Feed

Legyél te is balerina

M. A. - 2021. 02. 15. 12:17:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Legyél te is balerina

A hétvégén debütált a Pécsi Balett online tánctanító projektje, ami a legkisebbeknek segít abban, hogy lehet otthon megtanulni a klasszikus balett alapjait. A Legyél te is balerina című kezdeményezés keretében a legkisebbeknek a Pécsi Balett vezető táncművészei játékosan és könnyen érthetően adják át a tudást a videók segítségével.

A koreográfiákat bárki, kortól függetlenül végezheti, hiszen a gyakorlatok veszélytelenek, ugyanakkor elsősorban a kezdő, tudással még nem rendelkező gyermekeket várják a képernyők elé a társulat YouTube-csatornáján. 

 

Az ingyenesen elérhető videókat tartalmazó linkeket a Pécsi Balett Facebook-oldalán érhetik el először az érdeklődők, majd tizenkét héten át minden szombaton újabb résszel jelentkezik a társulat; a felvételek a feltöltést követően ingyenesen elérhetőek lesznek a Pécsi Balett hivatalos YouTube-csatornáján.   

 

A Kovács Zsuzsanna és Uhrik Teodóra szakmai vezetésével zajló kurzuson Ujvári Katalin, Szécsi Theodóra, Frank Edina mutatják be a gyakorlatokat egy kis balerina, Vincze Olívia Csenge segédletével. A sorozatban zongorán Borisz Jaksov kísér.   

 

Magyarország tánctörténetének mérföldköve volt a Pécsi Balett megalakulása, hiszen hazánk első modern balett együttese jött létre a Mecsekalján, ami idén fennállásának 60. évfordulóját ünnepli.


Fotó: Youtube/Pécsi Balett
Lap tetejére