RSS Feed

Világkupára készülnek a férfi tornászok

M. A. - 2021. 02. 14. 17:29:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Világkupára készülnek a férfi tornászok

Kéthetes tatai edzőtáborban vesz részt a magyar felnőtt férfi tornászválogatott, amelynek tagjaira a jövő héten már az első erőpróba is vár, mégpedig szólítás formájában: szerdán és pénteken plusz-mínuszra mutatják be gyakorlataikat mind a hat szeren.

Kovács István szövetségi kapitány beszámolója szerint a válogatott már január eleje óta készül, az első - alapozó időszakot- már maguk mögött hagyták a tornászok, februártól pedig már fél gyakorlatokat és teljes gyakorlatokat mutatnak be, ezzel megkezdődött a felkészülés második szakasza.

 

A kéthetes turnusban a mersinben Európa-bajnoki csapatbronzérmet szerző Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid vesz részt, kiegészülve a felnőtt mezőnyhöz idén csatlakozó junior Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztiánnal, a junior csapattal Eb-bronzot nyerő Dobrovitz Ádámmal és Márkus Sebestyénnel. Rajtuk kívül a válogatottat mérhetetlen rutinjával segítő lólengésspecialista, Kállai Zoltán is tagja az együttesnek - írja a szövetség sajtóirodája.

 

A jövő heti szerdai és pénteki szólítás alkalmával mindenki hat szeren mutatja be a gyakorlatait plusz-mínuszra. Ez alól Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán kivételek, előbbi csak nyújtón, míg utóbbi csak lólengésen mutatkozik be. Az edzőtábor végeztével, a válogatott Budapesten folytatja tovább a felkészülést.

 

A szövetségi kapitány elmondta, mivel az egyéni összetett Világkupa-sorozatot törölték, így a március eleji dohai Vk-ra készülnek, ezt követi a magyar bajnokság.

 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére