RSS Feed

Rosztovi vereséggel zárt az FTC

mti - 2021. 02. 14. 8:06:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rosztovi vereséggel zárt az FTC

A Ferencváros 26-24-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton.

    Az FTC nyolc győzelemmel és hat vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett, és a negyeddöntőben a montenegrói Buducnost Podrogicával vagy a román Ramnicu Valceával találkozik. Az első mérkőzéseket március 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

    Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24 (12-12)
-----------------------------------------------------------
    lövések/gólok: 42/26, illetve 41/24
    gólok hétméteresből: 3/1, illetve 3/3
    kiállítások: 0, illetve 8 perc

    A vendégek közül Bíró Blanka, Schatzl Nadine, Csiszár-Szekeres Klára, Háfra Noémi és Klujber Katrin, a hazaiaknál pedig Anna Vjahirjeva, Jaroszlava Frolova, Krisztyina Kozsokar, Anasztaszija Lobac és a brazil Mayssa Pessoa nem lépett pályára.
    Jó védekezéssel és pontos lövésekkel kezdett az FTC, több labdaeladása miatt eleinte mégsem tudott ellépni, ezeket ugyanis gyors ellenakciókkal használták ki az oroszok. Az első félidő közepén a Rosztov-Don megingása után 5-1-es sorozatot produkált a vendégcsapat, ám az ekkor kialakított háromgólos előnyét Janurik Kinga bravúros védései ellenére sem tudta megtartani a szünetig (12-12).
    A második felvonás elején a házigazdák visszavették a vezetést, majd a csereként beállt kapusuk, Galina Gabiszova bravúrjai miatt nyolc percig nem lőtt gólt a Ferencváros, és 22-19-es hátrányba került. A hajrában egyszer még fel tudott zárkózni egy gólra az FTC, de a pontszerzésre nem volt reális esélye, mivel a második félidőben többet hibázott ellenfelénél.
    A mezőny legeredményesebb játékosa a Ferencváros világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt nyolc találattal. A hazaiaknál Julija Manaharova, a vendégeknél Emily Bölk egyaránt hét góllal zárt. 
    A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással, a Rosztov-Don egy vereség és egy döntetlen mellett tizedszer győzött.

Fotó: -a-
Lap tetejére