RSS Feed

Ausztria: milyen kocsit vegyek?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 02. 14. 8:39:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ausztria: milyen kocsit vegyek?

A koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as esztendőben – a környezetvédők örömére – a járműgyártók és értékesítők nagy bánatára kevesebb új autó fogyott. Így volt ez nyugati szomszédainknál is. Panaszra az osztrák ©koda és a VW szalonoknak alig van okuk. Tavasszal fellendülés várható – így a gazdasági elemzők.

Sógoréknél persze a cseh és német márkák iránt is megcsappant az érdeklődés, de legalább a ©koda Octavia és a Volkswagen Golf megőrizte elsőségét. A bronz érem a Fábiának járt 2020-ban. Az osztrák toplista további helyezettjei: 4. Fiat 500, 5. VW Polo, 6. VW T-Roc. A wolfsburgi típusok töretlen népstzerűségét tükrözi, hogy a hetedik placcon a T-Cross trónol, megelőzve a rokon VW Bust, illetve a Tiguant.

Ausztriában a ©kodán és a Volkswagenen kívül a Renault a legkedveltebb import verda. Különösen a Cliot imádják – főleg a hölgyek. De nincs ez másként szlovén és horvát szomszédainknál sem. Az meg már-már magától értetődő, hogy egészségügyi-gazdasági vészkorszakban, Franciaországban sem a luxus limuzinokért tolonganak az emberek, hanem Peugeot 208-ért, s a jó három évtizede bevált – már nem is olyan kicsi –  Renault Clioért!


Fotó: -a-
Lap tetejére