RSS Feed

Lúzer berlini klubok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 02. 13. 8:38:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lúzer berlini klubok

Az első osztályú német labdarúgó ligában csupán két fővárosi egyesület játszik. Mitagadás 2021-ben is a „vidéki” csapatok a sikeresebbek, élen az FC Bayernnel és az RB Leipziggel. Sajnos Dárdai Pál régi-új Spree-parti gárdája mindkét legutóbbi rangadóját elveszítette. A bajor vörös ördögök viszont Katarban zsínórban hatodik kupájukat is besöpörték, megnyerve a Klub-világbajnokságot.

A Bundesliga tabella 15. helyén tanyázó Hertha BSC február 13-án a stuttgarti srácokkal randevúzik. Talán felejthető lesz, hogy a havas hétvégén a müncheni legényegylettől (0:1) szerény vereséget szenvedett Dárdai teamje. Sajna a másik fővárosi klub sem sok örömöt okozott a drukkereknek. A mainzi bicebócák ezúttal legyőzték az FC Union Berlint (1:0), mely így a német toplista 9. placcán várja a folytatást. Szombaton a Schalke lesz a következő ellenfelük.

Akkor találkozik majd a Dortmund a Hoffenheimmel és a Leverkusen a Mainzcal. A 21. játéknap izgalmas csatájának ígérkezik a Bréma kontra Freiburg összecsapás is. Vasárnap sem unatkoznak a stadionokból kiűzetett szurkolók, hiszen a frankfurti fiúk a kölni hősöket akarják elgatyázni, s erre készül a Wolfsburg is a Mönchengladbach ellen. Hétfő estére csúszik át a München-Bielefeld meccs. Strapás időszak ez az FC Bayern számára, hiszen hétközben Dohában gurigáztak jó sok dohányért, s meg is nyerték a Klub-Világbajnokságot! Február 15-én meg hazai gyepen illene győznie a sikerhez szokot délnémet klubnak.

Fotó: -a-
Lap tetejére