RSS Feed

Kisvárdára kéne menni

Dalia László - 2021. 02. 08. 8:58:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kisvárdára kéne menni

Sok monda kering a focista fizetésekről, s bár mindenki szépíteni igyekszik a helyzetet, vannak 10 milliós pénzek is, de hát senki sem gondolhatja havi 300 ezerért rúgja valaki az OTP Ligában a labdát, amikor annyit az NB III-ban is megkap egy kis tili-tolizásért. Mindenesetre a magyar bajnokság hemzseg a légiósoktól, aki jobbára már lejátszották a maguk meccseit, de ennyi pénzért még kicsit focizgatnak.

Eddig nem sokat tudtunk a Kisvárda csapatáról, mert a a klubigazgató Révész Attila megtartotta magának az infokat, bár annyi rég kiderült, hogy meglehetősen nehéz ember. Ezzel nincs egyedül, de két dolog jellemezte igazán, hogy sűrűn cserélgeti az edzőket és szinte csak külföldiek vannak a pályán. Persze, van még ilyen csapat az NBI-ben, de hogy a keleti sarokban, ahol azelőtt a madár sem járt, brazil tengessék borsos díjért az életüket, miközben a magyar akadémisták a kispadon sem ülnek, hát ez több szakembernél kiverte a biztosítékot. Az MLSZ többé-kevésbé tehetetlen, bár Csányi elnök néha panaszkodik, felrója ezt az áldatlan helyzetet a kluboknak, de aztán minden megy tovább.   

Sejtelmem sincs, mi történt, de a minap megszólalt Révész úr és elárulta,hogy a Budafok mellett az övék a második legszerényebb költségvetésű klub. Nem nyújtóznak tovább a takarójuknál, de Révész szerint így is versenyben vannak a tízszer jobb lehetőségekkel rendelkező klubokkal. A topfizetés 8500 euró, nem tudnak többet adni, a koronavírusjárvány hatásának tudja be, hogy most 8000 euró is elfogadható fizetésnek számít. Hát, tényleg azzal már lehet valamit kezdeni, azért még egy brazil is eljön az ukrán határszélre. Révész úr nemrégiben Genkben volt tanulmányúton és az AS Rómától is járták Kisvárdán előadók és úgy tűnik ez felnyitotta a tulaj szemét. Elhatározta ugyanis, hogy 2022-ben magyar legyen a csapat 30 százaléka, 2024-ben pedig a fele. Ja, ha ezt Belgiumban ajánlják, akkor az hihetőbb, mintha Csányi Sándor MLSZ elnök vagy éppen Hegyi Iván, a sportújságírók legjobbika írja?

Persze. örüljünk inkább e kisvárdai elhatározásnak és ha majd a többi klubvezető is megvilágosodik, 2030-ban talán majd megkezdődik valami a magyar fociban. Igaz. kissé csodálkozom, hogy nem hallják meg a nagyfőnök szavát, aki éppen ezen a hétvégén jelentette be, hogy bizonyos iparágak fele hamarosan magyar lesz, s ezt szeretnék másutt. Ennyi erővel persze ő is lehetne egy kicsit szigorúbb, hiszen a fociba évente 200-300 milliárd tao ömlik, csak éppen a címke nem igaz, vagyis amire adják, hiszen az utánpótlás nem virágzik.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére