RSS Feed

Dárdai visszatért

Dalia László - 2021. 01. 29. 8:00:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dárdai visszatért

Dárdai Pál ismét a Hertha edzője. Akár úgy is tekinthetnénk, hogy visszakapta a helyét, de a helyzet ennél jóval bonyolultabb. A Bundesligában sincsenek bérelt helyek, s a magyar edző három évig volt edzője a berlini csapatnak és a hatodik helyen álltak, amikor elváltak útjaik. Hogy aztán ebben a mennyi szerepe volt a most kirúgott Preetz sportigazgatónak, azt most ne firtassuk.

Állítólag nem játszott elég támadó szellemben a csapat, ezt vetették hajdan Dárdai szemére, de a bennfentesek szerint már hónapok óta nem volt jó viszony az edző és a sportigazgató között. Utóbb egy-két játékos sem viselkedett úriemberhez méltón, de hát ezen nem csodálkozhatunk. Az persze mindent elárul Preetz úrról, hogy azóta három edzője volt a Herthának, jött egy új szponzor és vele rengeteg pénz, de most a 14. helyen áll a csapat, nem túl messze a kieső zónától. Dársai a Hertha volt az egyik legszegényebb klub, mégis jól szerepeltek. A mostani lehangoló játéknak nem lehetett más vége, mint az edzővel együtt a sportigazgatótól is megváltak. Dárdai pedig háznál volt, most éppen az U16 edzőjeként. Dárdai amúgy a Hertha legendája, 1997 és 2011 között 336 meccsen lépett pályára.És edzőként sem bukott meg, Preetz miatt kellett távoznia.

Dárdait már Hertha edző korában is csábították, s utána is. Azt mondta, hogy nem akarja a családot mozgatni, s túlságosan kötődik a városhoz és a csapathoz. Egyesek szerint a felesége sem támogatta, hogy elkötözzenek a német fővárosból, s ez nyilván sokat számított. S időközben a Balaton partján vettek egy házat és mér arról beszéltek, hogy nyugdíjas korukban visszaköltöznek Magyarországra. Ez persze odébb van. S nincs egy hónapja, hogy a legidősebb Dárdai gyerek, Palkó, a Mol Fehérvárhoz igazolt és már be is mutatkozott az NB I-ben. Lehet, hogy a Herthába még nem fér be, de az amúgy légiósokkal teletűzdelt Vidiben helye lesz. Az öccse pedig most is ott van a berlini csapat keretében.

Matthaus üdvözölte Dárdait a Hertha élén és Guardiolához hasonlította. A szurkolók a megmentőt látják benne. Az első edzés után Dárdai azt nyilatkozta, hogy nem akar hátranézni. Igaz, nincs is rá idő, hiszen a csapat sorsolása is nagyon nehéz. Eddig is reggeltől estig a pályán volt, most aztán semmire sem lesz ideje. Nem ígért semmit, csak egy szerény mondatra telt az első sajtótájékoztatón.„Azt szeretném, hogy az idény végén a Balatonnál mindenki megveregesse a vállamat, hogy bravó, ez szép munka volt!”

Fotó: -a-
Lap tetejére