RSS Feed

Kairó: spanyol-magyar meccs

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 25. 17:42:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kairó: spanyol-magyar meccs

Végéhez közeledik az egyiptomi férfi kézilabdás világbajnokság! A magyar team eddig valamennyi mérkőzését megnyerte! Legutóbb a brazilokat és a lengyeleket daráltuk be, hétfőn este pedig a Spanyol Királyság együttesét kellene legyőznünk! Eddig mindig sok ezren szurkoltak az izmos, gólgyáros legényeknek. Ám 2021 januárjában, Észak-Afrikában alig vannak drukkerek a klimatizált csarnokokban.

Ma 18:00 órakor kezdődik a spanyol-magyar rangadó. Momentán a dán kézisek a címvédők, ám féltucat arany éremmel a francia sportolók voltak az eddigi 26 nemzetközi torna legsikeresebb atlétái. Pillantás a közelmútba: jó félévszázada Franciaországban harmadszor is világbajnokok lettek a romániai legények. Sőt, 1970 után '74-ben is – akkor, a baráti DDR-ben. Az NSZK legelőször az 1978-as dániai Vb-n bizonyult a legerősebb teamnek. Hazánk '86-ban, Svájcban lett első ízben dobogós: a magyar sportemberek ezüstje anno szebben csillogott, mint a tornát megnyerő jugoszlávok aranya, s a keletnémet férfiak bronz érme! 2021-ben eddig veretlen Gulyás István csapata a vasárnap záruló tornán.

A rendszerváltás korszakában, az azóta a térképekről leradírozott Csehszlovákia vendégelte meg a top csapatokat. A svédek voltak a nyerők, ám jutott plecsni a szovjet és román elvtársaknak is. A '93-as skandináviai Vb-n nem tudták megvédeni címüket a Svéd Királyság sportemberei: bronz éremmel kellet beérniük szülőföldjükön. Akkoriban ugyanis az új orosz team bizonyult a legütőképesebbnek. A franciák ezüstje is szépen ragyogott. Aztán 1995-ben már tornagyőztesek lettek a gall gólgyárosok! Az aktuális egyiptomi Vb-n Magyarország fiai már nagyon közel kerültek a dobogós helyekhez! 

Fotó: -a-
Lap tetejére