RSS Feed

Bravúros FTC-siker a Metz ellen

NS - 2021. 01. 21. 12:35:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bravúros FTC-siker a Metz ellen

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 32–30-as győzelmet aratott a Metz felett a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A zöld-fehérek sikerében kulcsszerepet játszott az óriásit küzdő Szucsánszki Zita, aki hét góllal és remek teljesítménnyel segítette csapatát.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 
A 3. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
A-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–METZ HANDBALL (francia) 32–30 (18–15)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött. V: Bolich, Hurich (osztrákok)
FTC: Janurik – Kovács Anett 3, Bölk 3, Behnke 1, Csiszár-Szekeres, Kovacsics, Márton G. 2. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Klujber 5 (1), MALESTEIN 6 (2), SZUCSÁNSZKI 7, Háfra N. 2, Pásztor N., Stolle, Tóth N. 2, Schatzl Nadine 1. Edző: Elek Gábor
METZ: Eckerle – Bont 1, Burgaard 3, Stanko 1 (1), Perederij 1, O. KANOR 6, L. Kanor 2. Csere: Sako (kapus), Sajka 4 (1), Micijevic 1, Houette, Broch, Luciano 1, NOCANDY 8 (2), N'gouan 2. Edző: Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–3. 15. p.: 7–7. 19. p.: 10–7. 23. p.: 14–11. 27. p.: 17–13. 33. p.: 20–15. 42. p.: 22–21. 47. p.: 25–22. 52. p.: 27–26. 56. p.: 30–27
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 8/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Borzasztóan erős a csoportunk, és láthatjuk, hogy rövid időn belül változhat a együttesek formája, egysége vagy mentalitása. Múlt hétvégén nagyon csalódottak voltunk, most pedig rendkívül boldogok. Igazi csapatmunka volt, néhány kiváló egyéni teljesítmények, és iszonyatosan akartuk ezt a sikert, erősek voltunk mentálisan, ez döntött.
Emmanuel Mayonnade: – Jobban teljesített az FTC, mi viszont túl sok buta hibát követtünk el, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint a korábbi meccseinken. Szomorú és csalódott vagyok emiatt és a vereség miatt, hiszen szeretnénk az első vagy a második helyen végezni a csoportban, amihez szükségünk lett volna erre a két pontra is. A hétvégi újabb találkozón próbálunk javítani.

Elek Gábor együttesének nem sok ideje volt nyalogatni a sebeket az Esbjerggel szemben szombaton elszenvedett 28–24-es vereség után, hiszen szerdán már a csoportelsőségért küzdő Metz érkezett az Elek Gyula Arénába Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Ezt a találkozót még az őszről, a harmadik fordulóból halasztották el a ferencvárosi keretet sújtó koronavírusos fertőzések miatt, így ezen a héten kétszer is megmérkőzik a két csapat, hiszen vasárnap a 12. körben már Franciaországban csapnak össze egymással a felek.

Nagy kérdés volt a meccs előtt, hogy milyen állapotban van Kovacsics Anikó lába. Az FTC első számú irányítója még a CSM Bucuresti elleni meccs hajrájában sérült meg, és azóta nem épült fel teljesen. Az első félidőben most is csak az első tíz percet tudta vállalni, de a kiválása nem érződött meg a nagyon koncentráltan kezdő Ferencvároson. Jól érzékelhető volt ugyan, hogy a francia együttes sokkal könnyebben szerezte a góljait, de a zöld-fehérek nagyon türelmesen játszottak, és a sokszor passzívig elhúzódó támadások végén többnyire ugyanúgy gólokkal fejezték be akcióikat. Klujber Katrin váratlan megoldásokkal, Szucsánszki Zita pedig rutinos játékával hívta fel magára a figyelmet. És Elek Gábort is dicséret illeti, amiért nagyon jól „forgatta” a csapatát. A jó csapatmunkának és a magas százalékú helyzetkihasználásnak köszönhetően (ugyanitt: a Metz kapusai gyakorlatilag semmit sem védtek az első félidőben) a Ferencváros a szünetben három góllal vezetett (18–15).

A szünet után a Fradi öttel meglépett, de a Metz ritmust váltott, és a rendkívül dinamikusan kézilabdázó Méline Nocandy vezérletével hamar felzárkózott egyre (22–21). Elek Gábor időkérése után visszaállt a két-három gólos különbség a két csapat között, ami pontosabb befejezésekkel lehetett volna nagyobb is, de kevesebb is, ha a francia csapat nem kapkodta volna el az akciót. Az egyenlítésért ugyanakkor a Metz egyszer sem támadhatott, viszont jegyezzük meg azt is, az FTC mind az első, mind a második félidőben több szerencsés gólt is lőtt – de ezek egyrészt ugyanannyit értek, mint a francia bombák, másrészt, mint tudjuk, szerencséje annak a csapatnak van, amelyik tesz is érte.

Három és fél perccel a vége előtt Olha Perederij kiállításánál, közte háromnál nagyon közel került a győzelemhez a Ferencváros, Schatzl Nadine első találata és Bíró Blanka újabb kivédett hetese után pedig még közelebb. Az utolsó percben kettőre olvadt a különbség, de nem kellett tartani attól, hogy a Metz pontot rabol az Elek Gyula Arénából. Ekkor már nem.

Ami a meccs legjobbját, Szucsánszki Zitát illeti: az FTC nyolcasa a mérkőzést közvetítő Sport Tv-n elhangzottak szerint legutóbb 2017 elején a Bucuresti-nek lőtt hét gólt a Bajnokok Ligájában.

Értékes győzelmet aratott tehát az FTC, amely a CSM Bucuresti-et megelőzve fellépett a csoport harmadik helyére, Franciaországban azonban ugyanilyen jó, sőt talán még ennél is jobb játékra lesz szüksége ahhoz, hogy újra meglepje a Metzet. 32–30

Fotó: -a-
Lap tetejére