RSS Feed

Kína: havi 200-250 Bentley vevő

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 21. 17:31:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kína: havi 200-250 Bentley vevő

A Bentley Motors Ltd. a 20. század végén lett a német Volkswagen AG. leányvállalata. Tavaly növelte eladásait a luxus kocsikra specializálódott cég, noha az Európai Unióban és a Közel-Keleten megcsappant az érdeklődés a 8 és 12 hengeres modellek iránt.

A Föld legnépesebb államában sikk európa autóval járni. A Kínai Népköztársaságban az utcaképhez éppúgy hozzátartoznak a Mercedesek, BMW-k, Audik és Volkswagenek, mint a ritkább olasz és brit luxus modellek. Az 1998 óta a wolfsburgi VW-csoporthoz tartozó Bentley Motors Ltd. a pesszimista előrejelzések dacára sikeres évet zárt. A Brexit-káosz ellenére a – brit királyi család hivatalos beszállítójaként legendás – Bentley típusokból rekord mennyiséget gyártottak 2020-ban.

Sőt, a termeléssel párhuzamosan a kereslet is növekedett luxus limuzinok, kupék, kabriók és SUV-k iránt. Kínában is hatalmas forgalmat bonyolítottak a szalonok, hiszen napi 8-10 új brit-német autó talált gazdára. Noha 80-100 millió forintot is elkérhetnek egy-egy járgányért. A tavaly elkészült bő 11 ezer Bentley negyede a kommunista ázsiai birodalomban landolt. De a régió más országaiban, s Amerikában is népszerűek a bivalyerős, szigetországbeli import modellek, mint amilyen a Flying Spur V8, avagy a Continental GT.

Fotó: -a-
Lap tetejére