RSS Feed

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban

M. A. - 2021. 01. 18. 12:20:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban

A BÁV Aukciósház adatai szerint a luxuscikkek piaca 2020-ban is élénk volt. A legdrágábban elkelt ékszer egy Van Cleef&Arpels briliáns fülbevaló volt 11,4 millió forintért. A férfiak is vásároltak magunknak drága kiegészítőket, egy Rolex búváróráért 5,5 millió forintért fizettek.

De az érdekességek sora itt még nem ért véget. Noha Magyarország nem Amerika, ahol a gazdagok és híresek azon vetélkednek, hogy ki tud magasabb karátszámú gyémántot ajándékozni a szíve hölgyének, az ékszer nálunk is az egyik legnépszerűbb luxuscikk. A legértékesebb darabok jellemzően a BÁV árverésein kelnek el, ráadásul egy-egy ritkább darabért az ékszerrajongóknak már a befektetők ellen is harcba kell szállniuk az aukciókon. 

 

A BÁV Aukciósház 2020-as toplistáját idén is a briliánsok uralják. Ha a nagy karátszám mellé még egy ismert márka is párosul, akkor máris rekordok születhetnek. A múlt évben Magyarország legdrágábban eladott aukciós ékszere a Van Cleef&Arpels ékszerház 54 darab, összesen 8 karátnyi tökéletes briliánssal ékített fülbevalója volt, amiért 11,4 millió forintot fizettek. Az ikonikus márkanév értékét az is mutatja, hogy a második helyen egy 161 darab, több mint 9 karátnyi briliánssal ékített fehérarany nyakék szerepel.

 

De a legdrágább órák listája is elkészült. Az idei óra toplistát böngészve megállapíthatjuk, hogy ha valaki értékálló karórát szeretne venni, akkor a Rolex-szel nem nyúlhat mellé, ráadásul nem feltétlenül kell az aranyórák között keresgélnie. Az ötös listán négy helyet birtokló svájci márka egyet jelent a sportos eleganciával. Az év legdrágább órájához azonban ez még nem lenne elég, az 5,5 milliós Sea-Dweller búváróra ugyanis egy különleges kiadás, amely James Cameron Deepsee Challenge című filmje előtt tiszteleg. A kékből feketébe váltó színátmenete a szédítő mélységű merülést szimbolizálja, de nem csak külsőleg, hiszen 3900 méterig ténylegesen merülhetünk vele. 

 

Ha pedig 2020 legkülönlegesebb óráját keressük, akkor az kétségkívül a világ legnagyobb gyémántkereskedő családjának, a De Beers-nek az unisex karórája, amelynek számlapját egy hatalmas csiszolatlan gyémánt uralja. A művészeti alkotással felérő időmérőért 3,8 millió forintot fizettek.

 

A 2021-es árverési naptár első eseménye a BÁV-nál a már hagyományos grafikai árverés lesz márciusban, de áprilisban online aukciót is szerveznek

 

 


Fotó: BÁV
Lap tetejére