RSS Feed

Szárnyalnak a Fradi-hokisok

M. A. - 2021. 01. 13. 13:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szárnyalnak a Fradi-hokisok

Megállás nélkül zajlanak a jégkorong Erste Liga küzdelmei, nincs olyan nap, amikor ne játszanának mérkőzéseket. Az előző játékhéten az FTC-Telekom nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, a zöld-fehérek háromból háromszor nyertek, és vezetik a bajnoki tabellát.

A Dunaújvárosi Acélbikákat kétszer verte a gárda, emellett legyőzte a Gyergyói HK-t is, mindezekben a sikerekben kulcsszerepet vállalt Justin Hodgman. Az NHL-es és KHL-es rutinnal is rendelkező támadó a 3 találkozón 3 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott, ezzel érdemelte ki a hét játékosa elismerést. Hodgman nagy reményekkel érkezett nyáron a Fradihoz, és kiválóan teljesít, 22 meccsen 10 találata és 22 asszisztja van.

 

„A passzolás és a játékszervezés mindig is erős tulajdonságomnak számított. Megtalálni egy üresen álló társat, előkészíteni neki a helyzetet – ez tölt el a legnagyobb elégedettséggel. Szívesebben adok gólpasszokat, de természetesen továbbra is szeretek eredményes lenni én is” – nyilatkozta Justin Hodgman az  Erste Liga hivatalos honlapján.

 

A hét gólját ezúttal az Opten Vasas HC jégkorongozói hozták össze. A 8. helyen álló piros-kékek a DEAC ellen támadtak emberelőnyben, Szlama Dániel két remek csel után passzolt Németh Árpádhoz, aki látványos és hajszálpontos lövéssel fejezte be az akciót.

 

Az Erste Ligában apránként kiegyenlítődnek a mérkőzésszámok – amelyek a koronavírus-járvány miatt kuszálódtak össze korábban –, a menetrendet immár sikerül sűríteni és tartani, így az izgalmak is fokozódnak. A közönség ugyan továbbra sem lehet jelen a jégcsarnokokban, ám a szurkolók a köztelevízió sportcsatornájának és az Erste Liga Tv-nek hála követni tudják az eseményeket.

 Fotó: -a-
Lap tetejére