RSS Feed

Emílio most éppen festene

Molnár Boglárka - 2021. 01. 14. 17:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Emílio most éppen festene

Bár kevesen tudják, Emilio mindig is imádott festeni. Egy nagy találkozás most újra beizzította a festészet iránti rajongását így ismét ecsetet ragadott.

Az ünnepek után nyakába vette az országot az Emilio família, amely Nagykanizsára, Víg Attila festőművészhez látogatott el. A szívélyes fogadtatás mellett nemcsak a finom falatok kerültek elő, de számtalan festmény is, mely a művész keze alatt született. Emilio egyik ámulatból a másikba esett a remekműveket látva. „Nagyon jól esik, hogy Víg Attila „tárlatvezetésével” egy kicsit elmélyedhettünk a festészet világában is. Csodálatosak ezek a képek, minden apró részletet igyekeztem megnézni, memorizálni, egészen új kapukat nyitott meg a lelkemben ez a festészeti kitekintés” – áradozott Emilio, aki elárulta, mindig is rajongott a festészetért.

 „Gyerekkorom óta nagy csodálója vagyok Miles Davis jazztrombitásnak. Követtem a munkásságát, az életútját, az ő hatására lettem zenész. Mikor jobban elmélyültem az életútjában azt is megtudtam, hogy festett. Rengeteg kiállítása volt, ennek hatására pedig én is ecsetet ragadtam és azóta festek. Korábban rengeteg festményem volt, de a sok költözés, jövés-menés következtében egy se maradt meg ezekből” – mondta Emilio, aki kapva kapott az alkalmon és ismét alkotásra adta a fejét a mester útmutatása mellett. „Ez a látogatás előhozta a régi érzéseket, amikor még festegettem. Most újra ecsetet ragadtam és bízom benne, hogy egy darabig nem is teszem azt le tartósan. Víg Attilának köszönhetően egy speciális festési technikát is megismerhettem, így még az is lehet, hogy ezt tökéletesítem és ha csúcsra viszem, felhagyok a főzéssel és éjjel-nappal csak festeni fogok” – mondta viccelődve a Sláger TV-n látható Drága családomban Emilio. 

Fotó: likenews.hu
Lap tetejére