RSS Feed

Oscar-esélyesként emlegetik Mundruczó filmjét

M. A. - 2021. 01. 12. 13:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Oscar-esélyesként emlegetik Mundruczó filmjét

A koronavírus a filmes világot is átírta. Kevés filmet mutattak be tavaly, de az idei Oscar-gála is csúszik. Április 25-én tartják a díjátadót, a jelölteket március 15-én hirdetik ki. A port.hu szerint az Oscar-díjátadó gálán Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című netflixes drámáját és egy másik netflixes produkciót, a Malcolm és Marie-t is erős versenyzőnek tartja a szakma. Utóbbinak szintén van magyar vonatkozása.

Amióta Vanessa Kirby a tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznőnek járó Coppa Volpit Mundruczó Kornél első angol nyelvű munkájában, a hollywoodi sztárokkal forgatott Pieces of a Woman című filmdrámában (képünkön jelenet a filmből)  nyújtott alakításával, a szakma a legjobb színésznő kategória nagy esélyeseként tekint rá az Oscaron is. Az egyik legnevesebb amerikai szaklap, a The Variety esélylatolgatásában a legesélyesebbek első körében emlegeti a színésznőt.

 

A legjobb rendezőnek járó díjért zajló versenyben a filmet dirigáló Mundruczó Kornélt ugyan a szaklap a 13. helyen csak következő körös esélyesnek tippeli, de az Oscar-történelem során többször előfordult már, hogy az egyik jelölés magával vonta a másikat, így még bármi megtörténhet...

 

A másik magyar érdekeltség a Malcolm és Marie, amire a nézőknek még február 5-ig várniuk kell. A film magyar operatőre, Rév Marcell volt, akit máris több kritikus is méltatott. Rév egyelőre sajnos nem került be a Variety listáján a jó eséllyel indulók egyik körébe sem, de azért mi nagyon drukkolunk.

 

 

 


Fotó: Forrás: bitchmedia.org
Lap tetejére