RSS Feed

Mary Trump: A nagybátyám labilis

hvg.hu - 2021. 01. 12. 8:49:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mary Trump: A nagybátyám labilis

Mary Trump jó ideje minden megszólalásában felveti, hogy a nagybátyja elkeseredettségében bármire képes. „Ha bukik, akkor mindannyiunkat leránt magával” – figyelmeztetett az elnök unokahúga a választás előtt, és figyelmeztetés volt már a memoárja is, amelyben a Trump család káros és mintáinak a bemutatásával próbált meg magyarázatot adni a nagybátyja nárcisztikus személyiségére.

A Capitolium ostroma sokkolta Mary Trumpot. „Ami először megdöbbentett, az az volt, hogy mennyire megalázó volt. A megszentségtelenítés. Az ízléstelenség. Donald maga az ízléstelenség, de most ez a Kongresszusban bontakozott ki” – mondta a The Guardiannek. Mary Trump szerint az elmúlt négy évet láthattuk összesűrítve a múlt szerdai zavargásokban, és csak később döbbent rá, mennyire veszélyes is volt, hogy miközben Trump hívei megrohamozták a Capitoliumot, ott azok a közjogi méltóságok is bent voltak, akiknek adott esetben át kellene venniük az elnök helyét (az alelnök, az alsóház, valamint a szenátus elnöke).

Mary Trump szerint nincs idő mérlegelni, azonnali cselekvésre van szükség, ezért ő úgy gondolja, hogy alkalmazni kell a 25. alkotmánykiegészítést az elnök elmozdítására. Szerinte a nagybátyja labilis állapota most a legsürgetőbb dolog. „Emlékezzenek rá: ez az ember próbálta meg érvényteleníteni a levélszavazatokat egy járvány közepén, aki a Pentagonban magas rangú tisztségviselők lemondását erőszakolta ki, hogy talpnyalókkal helyettesítse őket. Szerdán a Pentagon ezért akadályozta hat órán át a Nemzeti Gárda bevetését a lázadó tömeg ellen. A rendszerünk kudarcot vallott, mert hagyták, hogy ez az ember szétverjen minden olyan intézményt, amelyre ez az ország számít” – mondta Mary Trump.

Mary Trump szerint a nagybátyja sem hiszi azt, hogy legitim módon megnyerte volna az elnökválasztást, neki csak az számít, hogy győzzön, mindegy, hogyan és milyen áron. Ezért sem szabad alábecsülni őt – figyelmeztet. „Kevesebb mint két hét múlva már nem lesz ott az Ovális Iroda, hogy megvédje őt a perektől, a csődöktől és a bűnügyi vádemelésektől. Nem tudom, mit fog tenni, de meg kell értenünk, hogy bármire képes. És ketyeg az óra” – vázolta fel a közeljövő veszélyeit Donald Trump unokahúga.

Fotó: -a-
Lap tetejére