RSS Feed

Méhviaszból alkotta meg önálló tárlatát a képzőművész

M. A. - 2021. 01. 11. 9:07:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Méhviaszból alkotta meg önálló tárlatát a képzőművész

Január 7-től február 5-ig lehet megtekinteni Horváth Gideon önálló kiállítását a Faun realness-t az ISBN könyv+galériában. A járványhelyzet miatt a tárlatnak nem volt megnyitója, de a kulturális élményt így sem kell mellőzni.

Horváth Gideon önálló kiállításában a görög mitológiából ismerős faun alakjának kortárs megjelenítésére tesz kísérletet. Az ő lényén keresztül Horváth eddigi legszemélyesebb műegyüttesét hozza létre, amelyben a hiperérzékenység, a védekezés gesztusa, mint emancipatorikus erő tűnik fel.

 

A kiállítás sok szálon kapcsolódik a queer ökológia, mint kritikai irányzat főbb kérdésfelvetéseihez: a bináris világnézet dekonstrukciója, a heteronormativitás, a természet és kultúra, emberi és nem emberi dichotómiák felülírása válik hangsúlyossá a faun alakján keresztül, kiegészülve a bacchusi karneváli világ főbb motívumaival.

 

A kiállítás meghatározó anyaga a méhviasz, amely egyrészt a hibriditást jelképezi, másrészt egy hiperérzékeny, folyamatosan változó, fluid és érzéki matériaként jelenik meg. Ez a taktilis, testszerű anyag a kiállításon látható különböző objektekben és szobrokban egyszerre fedi fel és takarja el identitásunk sokszor rejtett részeit.

 

A tárlat nyitvatartási időben, a járványhelyzet előírásait szigorúan betartva, biztonságosan látogatható.

 

 


Fotó: Facebook
Lap tetejére