RSS Feed

NSZK: bajor gólözön

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 09. 16:20:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: bajor gólözön

A Bundesliga toplistáján jelenleg az FC Bayern mögött második RB Leipzig már 2021 elején pályára lépett. Az első osztályú német labdarúgó bajnokságban a szász klub szombati ellenfele a VfB Stuttgart együttese volt. Gulácsi Péterék idegenben nyertek (0:1).

A 15. játéknap is kemény lesz, hiszen Szászországban, vagyis odahaza a lipcsei legények a - tabellän negyedik - Borussia Dortmunddal kűzdenek majd január 9-én. A furcsa, szinte csendes szilveszter után, alig csitultak el az illegális rakéták,  2021. január 2-án, 20:30-kor új tűzijáték várta a sportbarátokat. Akkor fújt a sípjába a bíró a stuttgarti stadionban. A szász vendégek magyar triója is megmutathatta, hogy a frissen érkezett Szoboszlai Dominik mennyire passzol a keletnémet klub foci felfogásához. Akkor este a Hertha kontra Schalke rangadó is izgalmasnak ígérkezett. A legendás berlini, olimpiai arénában. 3:0-ra nyertek a házigazdák. A Werder Bremen a másik fővárosi teamet, az 1. FC Uniont fogadta (0:2). Nem volt benne köszönet!

S mit tükröz az aktuális tabella? Az FC Bayern 44:21-es gólaránnyal vezeti a Bundesliga toplistáját. A müncheni stoplis legényegylet 2020-as utolsó meccsén idegenben nyert (1:2) a Leverkusen együttese ellen, vasárnap meg 5:2-re püfölték el a mainzi brigádot.  A 2021-es nyitó rangadón a TSG Hoffenheim mérte össze tudását az SC Freiburggal (1:3), a frankfurti fiúk pedig a leverkuseni srácokkal futkároztak (2:1). Drukkolókat továbbra sem engednek be az arénákba. Magyarjaink számára a 15. játéknap is hajtós lesz, hiszen Szászországban, vagyis odahaza a Dortmunddal kűzdenek majd szombat este.


Fotó: rangado.hu
Lap tetejére