RSS Feed

Kanyó Dénes a Világjátékok legjobbjai között

MTI - 2021. 01. 10. 7:54:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kanyó Dénes a Világjátékok legjobbjai között

Magyar sportoló is bekerült a Világjátékok negyven évének legjobbjai közé: Kanyó Dénes búvárúszó kapott helyet a TOP 24-ben.

    A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) pénteki tájékoztatása szerint a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) honlapján január 8. és február 8. között minden nap lehet szavazni a listán szereplőkre. Az első körben - január 20-ig - kialakul a legjobb 10 mezőnye, utána pedig a versenyben maradókra lehet voksolni.
    A legjobb 24 versenyzőt az egyes sportágak nemzetközi szövetségei választották ki.
    "Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, és úgy gondolom, hogy ez egyben a magyar búvársport és a hazai sport dicsősége is" - mondta Kanyó Dénes, aki 1997-ben szerepelt először Világjátékokon. Akkor, Lahtiban egy váltóban szerzett ezüstéremmel zárt. 2009-ben Kaohsziungban is dobogóra állt, bronzérmes lett, sportpályafutását pedig 41 évesen, Wroclawban koronázta meg, amikor aranyérmet nyert 2017-ben. Kanyó 2013-ban is ott volt a játékokon, Caliban két negyedik helyezéssel zárt.
    A szegedi sportoló többször nyert világ- és Európa-bajnokságon érmet, a mai napig versenyez, és a Világjátékokon elért eredményein túl ezt az életpályát ismerte el az IWGA azzal, hogy beválogatta az All Star-ba - olvasható a NVESZ közleményében.
    A Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig a nyári játékok utáni évben. Az olimpián kívüli sportágak seregszemléje - a tokiói halasztás miatt - legközelebb 2022-ben lesz az egyesült államokbeli Birminghamben.
Fotó: -a-
Lap tetejére