RSS Feed

Spanyolországban fennakadásokat okoz a havazás

MTI - 2021. 01. 09. 8:46:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Spanyolországban fennakadásokat okoz a havazás

Spanyolországban péntek estére egyre nagyobb fennakadásokat okoz a közlekedésben a rendkívüli havazás.

    A havazás kisebb-nagyobb megszakításokkal egy napja folyamatos az ország középső részén, az utak egyre nehezebben járhatók, láthatóan lassul a forgalom. Egyre több útszakaszon lehetetlen hólánc nélkül haladni.
    A fővárosi agglomerációban található Alcorcónban több autóbusz elakadt a hóban, a Kasztília-La Manchában fekvő Toledóban megbénult a tömegközlekedés, és a katonaság segítségét kérték az utak megtisztításában.
    A spanyol közlekedési hatóság (DGT) tájékoztatása szerint az ország 400 közútját érinti a rendkívüli hóhelyzet.
    A spanyol fővárosban délután életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot az időjárás miatt, bezárták a közparkokat, mert balesetveszélyes lehet, ha a faágak leszakadnak az összegyűlt hó súlya alatt.    
    Felfüggesztették a kamionforgalmat a madridi tartomány területén, az úton lévő teherszállító járművek kijelölt parkolóhelyeken várakozhatnak.
    A Renfe vasúttársaság több szakaszon sebességkorlátozást vezetett be az időjárási körülmények miatt és folyamatosan jelent be járattörléseket Madrid, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragón és Katalónia egyes vasúti vonalain.
    A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatásában 20 és 40 centiméter közötti hómennyiséget jelzett vasárnapig. Az előrejelzés szerint aznap a havazást fagy váltja majd fel.
Fotó: MTI Fotó: Varga György
Lap tetejére