RSS Feed

Autó – német hölgyválasz

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 08. 12:19:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Autó – német hölgyválasz

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában 2021-ben már közel 48 millió gépkocsi gurul. A járművek harmadának hölgy tulajdonosa van. Érdekes tapasztalat, hogy míg a 20. század végén, de még egy évtizede is a praktikus kisautókért lelkesedtek a lányok asszonyok, addig napjainkra egyre többen választanak tágasabb, drágább – divatos – SUV-t.

Angela Merkel jóléti birodalmában, ahol 13 ezer kilométernyi sztráda csábít – jobbára sebességkorlátozás mentes – robogásra, a 21. század elején a német nők szíve a Nissan Micraért és a Fiat 500-asért dobogott. Imádták a szebbik nem képviselői a csinos Renault Twingót és a korabeli Toyota Yarist is. A Peugeot 207, az Opel Corsa és a Volkswagen Polo szintén népszerű volt. A pénzesebb hölgyek pedig Minit választottak. S mi a helyzet napjainkban?

Nos egyre többen kedvelik a city-dzsungel sztárjait, a 1,5-2 tonnás, divatos, nagyétvágyú terepjárókat. A biztonságérzetet és presztizst garantáló (?) SUV-k sikere öröm a gyártóknak és kereskedőknek. Ám bosszantja a környezetvédőket, s a parkolóhely hiányos városok – józan – polgárait. Persze a lányok, asszonyok zöme 2021-ben is gyakorlatias gondolkodású, Így, ha több placc kell a gyerekeknek, az elhízott férjnek és a teniszütőknek, szörföknek, akkor kombit, vagy mikrobuszt rendelnek. Berlintől Münchenig meghatározzák az utcaképet a megunhatatlan, retro Fiat 500-asok, a Smartok és kedveltek a sportos Mini modellek is a német nők körében.


Fotó: -a-
Lap tetejére