RSS Feed

Hertha – három gólos diadal

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 08. 12:36:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hertha – három gólos diadal

Bruno Labbadia Spree-parti labdarúgó klubja január 10-én a Bielefeld ellen lép majd pályára. Mivel a 85 éve átadott berlini Olympiastadionban a hó elején 3:0-ra verték a Schalkét, nyugodtan készülhetnek a Hertha BSC sportemberei a hétvégi vendégjátékra.

A Bundesliga toplistáját az FC Bayern 44:21-es gólaránnyal vezeti, második az RB Leipzig. A német labdarúgó bajnokságban a lipcsei team idei első ellenfele a VfB Stuttgart együttese volt. Gulácsi Péterék idegenben nyertek (0:1).  Akkor este a Hertha kontra Schalke rangadó is izgalmasnak ígérkezett. A legendás berlini arénában 3:0-ra nyertek a házigazdák a szurkolók, s a tréner Bruno Labbadia nagy örömére. A Hertha BSC most 12. a tabellán, melynek sereghajtója az elpüfölt FC Schalke.

A Werder Bremen a másik fővárosi teamet, az 1. FC Uniont fogadta (0:2). Nem volt benne köszönet! S miről árulkodik még az aktuális tabella? A bajor vörös ördögök vezetik a Bundesliga toplistáját. A müncheni focista legényegylet 2020-as utolsó meccsén idegenben nyert (1:2) a Leverkusen együttese ellen, vasárnap meg meg 5:2-re gatyázták el a félidőben még győzelemre álló mainzi brigádot.  A 2021-es nyitó rangadón a TSG Hoffenheim mérte össze tudását az SC Freiburggal (1:3), a frankfurti fiúk pedig a leverkuseni srácokkal futkároztak (2:1). Drukkolókat továbbra sem engednek be az arénákba. Magyarjaink számára a 15. játéknap is kemény lesz, hiszen Szászországban, vagyis odahaza a - tabellán negyedik - Borussia Dortmunddal küzdenek majd január 9-én.

Fotó: -a-
Lap tetejére