RSS Feed

Kiakadtak a hollywoodi sztárok is

24.hu - 2021. 01. 07. 12:19:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kiakadtak a hollywoodi sztárok is

A híreket uraló rendkívüli eseményekre nemcsak politikusok és elemzők reagáltak, de hollywoodi hírességek is. A döbbent tweetek fő motívuma az volt, hogy Donald Trump eltávolítását követelték a hatalomból. Erről Sharon Stone-tól George Takei-en át Mia Farrow-ig sokan posztoltak.

Többen azt is kiemelték, hogyha az erőszakos tüntetők nem fehérek lettek volna, akkor a hatóságok sokkal határozottabban és keményebben léptek volna fel. Képzeljétek el, ha ezt a mi oldalunk csinálja.

Patakokban folyna a vér, pedig egyikünknél sem lenne fegyver. Ezt megengedték, írta a Marvel-filmek Hulkját alakító Mark Ruffalo egy #puccskísérlet hashtag kíséretében.

Ugyanezt a kettős mércét hangsúlyozta az Amerika Kapitányt játszó Chis Evans is. A közösségi médiát gyakran ostorozó Sacha Baron Cohen pedig a Facebook, Twitter és Youtube-vezéreket megszólítva jelezte, hogy szerinte itt az idő Trump letiltására az összes platformról, mivel az ő felbujtására robbant ki az erőszak a Capitoliumnál.

Nyilván nem a Boratot megformáló komikus felszólítására, de ez részben meg is történt, a Facebook 24 órára, a Twitter legalább 12 órára felfüggesztette Trump fiókját. Volt, aki filmipari bojkottra buzdította a szakmát: James Mangold, a Nyughatatlan és a Logan rendezője arra kérte a filmeseket, hogy ne adjanak tartalmat és ne hirdessenek a Fox Newson, mert az azt tulajdonló Murdoch család éveken át szította a rasszizmust, szexizmust és terjesztette a legvadabb hazugságokat.

Fotó: -a-
Lap tetejére