RSS Feed

Rövidzárlat a Veres1 Színházban

M. A. - 2021. 01. 07. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rövidzárlat a Veres1 Színházban

Január 15-től látható online Peter Shaffer: Rövidzárlat (Black Comedy) című előadása a Veres1 Színház színészeitől. Nagy Sándor rendezése a színház 25. bemutatója lesz.

A Veres1 Színház 6. évadjának második bemutatójára készül a napokban. A Covid közepette ez senkinek nem egyszerű, de a művészi élet itt sem állt le. Most egy színháznak a fejlődés egyenlő azzal, miként tud utat találni a közönséghez. Az ország vezető színházaihoz hasonlóan ők is gondolkodás nélkül belevágtak az online színházi közvetítésbe.

 

Nem pótolja az élő színházat, de legalább van. Kitágult az életünk, és ennek eredménye, hogy január 15-től 31-ig érhető el online (on demand) formában Peter Shaffer: Rövidzárlat (Black Comedy) című bohózata.

 

Váratlan fordulatok, tragikomikus, groteszk helyzetek építik fel a darabot, mely egy rövidzárlat okozta áramszünet alatt játszódik egy szobrász műtermében. És mi, nézők mindent látunk, amit ők nem… A közvetítés kihívása, egyben a darab zseniális trükkje, hogy míg a szereplők az első néhány percben a vaksötétben tapogatóznak, addig a közönség mindvégig „fényesen” mulat.

 

A főbb szerepekben Nagy Balázs, Kerekes József, Csonka András és Csáki Edina látható. Az előadás rendezője Nagy Sándor.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére