RSS Feed

Domingo '80

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 06. 12:08:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Domingo '80

Az örökifjú spanyol tenor-bariton sztár januárban már nyolcvan gyertyát fújhat el tortáján. A gyermekkorát Mexikóban - távol a háborús Európától - töltő Plácido Domingo hangja ma is gyönyörű, ám a művész imázsát megtépázták a tavaly ellene felhozott vádak.

A snájdig operacsillagot seregnyi nő imádta életében. 2020-ban néhányan azt hánytorgatták fel az öreg sztárnak, hogy szexuálisan zaklatta őket két próba és koncert között. Plácido, aki 55 esztendeje Barcelonában dedütált, beismerte, hogy ifjú dalosként nem mindig viselkedett erkölcsösen a neki tetsző lányokkal, asszonyokkal. Az 1967-ben már Hamburgot és Bécset is meghódító dél-európai művész anno a befalazott Nyugat-Berlinben is hatalmas sikert aratott.

Az USA-ban '68-ban tapsolhatott neki első alkalommal a lelkes publikum. A következő évben többek közt Veronában arénázott, majd San Francisco is a lábainál hevert. Domingo lemezei millió számra fogytak pályafutása eddigi bő fél évszázada alatt. A Londontól Buenos Airesig ünnepelt sztár Verdi, Puccini stb. operák előadójaként ma is nagyon népszerű.

Fotó: -a-
Lap tetejére