RSS Feed

Bundesliga: 14. játéknap

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 05. 17:06:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga: 14. játéknap

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik keveset lazsálhattak e hetekben, mert a Bundesliga toplistáján jelenleg második RB Leipzig már január elején pályára lépett. Az első osztályú német labdarúgó bajnokságban a keletnémet klub szombati ellenfele a VfB Stuttgart együttese volt. Péterék idegenben nyertek (0:1).

Szilveszter után, alig csitultak el az illegális rakéták,  2021. január 2-án, 20:30-kor új tűzijáték várta a sportbarátokat. Akkor fújt a sípjába a bíró a stuttgarti stadionban. A lipcsei vendégek magyar triója is megmutathatta, hogy a frissen érkezett Szoboszlai Dominik mennyire passzol a szász klub foci felfogásához. Akkor este a Hertha kontra Schalke rangadó is izgalmasnak ígérkezett. A legendás berlini arénában. 3:0-ra nyertek a házigazdák. A Werder Bremen a másik fővárosi teamet, az 1. FC Uniont fogadta (0:2). Nem volt benne köszönet!

S mit mutat az aktuális tabella? Az FC Bayern 44:21-es gólaránnyal vezeti a Bundesliga toplistáját. A müncheni focista legényegylet 2020-as utolsó meccsén idegenben nyert (1:2) a Leverkusen együttese ellen, vasárnap meg meg 5:2-re püfölték el a mainzi brigádot.  A 2021-es nyitó rangadón a TSG Hoffenheim mérte össze tudását az SC Freiburggal (1:3), a frankfurti fiúk pedig a leverkuseni srácokkal futkároztak (2:1). Drukkolókat továbbra sem engednek be az arénákba. Magyarjaink számára a 15. játéknap is kemény lesz, hiszen Szászországban, vagyis odahaza a Borussia Dortmunddal kűzdenek majd január 9-én.


Fotó: -a-
Lap tetejére