RSS Feed

"A magyar futballisták elrugaszkodtak a valóságtól"

NS - 2021. 01. 05. 14:23:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Mezőkövesd NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pintér Attila megerősítené együttesét, ám elmondása szerint hiába szeretne magyar játékosokat átigazolni, ha azok nem engednek a fizetési igényeikből.

Munkához látott a Mezőkövesd Zsóry, amelynek tagjai hétfőn és kedden orvosi vizsgálatokon is részt vesznek. A Pintér Attila vezette szakmai stáb három edzőmérkőzést tervez, a csapat többek között a Diósgyőri VTK-val is összeméri az erejét. Csatlakozik a felkészüléshez néhány próbajátékos, Hagyacki József ügyvezető azonban nem akarta őket megnevezni, mondván: még tartanak az egyeztetések. Az azonban már eldőlt, hogy a mezőkövesdiek végig hazai környezetben készülnek a folytatásra.

 
Spanyolországban a Fradi, Horvátországban a Fehérvár – NB I-es felkészülési körkép
„Itt minden feltétel adva van – mondta hétfőn Pintér Attila vezetőedző. – Az egészségügyi vészhelyzetben amúgy sem fordult meg a fejemben, hogy külföldre utazzunk. Vigyáznunk kell a játékosainkra. Ugyanazt a munkát kell folytatnunk, amelyet elkezdtünk, és az a tervünk, hogy középcsapattá váljunk.”

A mezőkövesdiek szeretnék támadókkal megerősíteni a keretüket, hiszen az ősszel többször hadilábon álltak a gólszerzéssel.

„Nem csupán a center pozícióba szeretnénk futballistákat átigazolni – jelentette ki a szakvezető. – Minden poszton két azonos képességű labdarúgóra van szükségünk, és mivel a saját utánpótlásunkból nem tudjuk feltölteni a keretünket, bevásárlásokat tervezünk. Olyan kaliberű futballistákat próbálunk meg átigazolni, akik jó nevű klubokban szerepeltek eddig, s nem titok, van köztük válogatott kerettag is. Viszont a magyar futballisták kicsit elrugaszkodtak a valóságtól, és nem akarnak engedni a fizetési igényeikből. Nekünk pedig figyelembe kell vennünk a költségvetésünket. Amikor Mezőkövesdre érkeztem, hangsúlyoztam, magyarosítani szeretném a csapatot. Az itthoni kínálat egy része viszont a megfizethetetlen kategóriába tartozik, külföldi labdarúgót reálisabb áron lehet megszerezni.”          

A Mezőkövesd január 23-án, Kisvárdán kezdi meg a tavaszi szezont.

Fotó: -a-
Lap tetejére