RSS Feed

Neten köszöntöttünk és szórakoztunk

M. A. - 2021. 01. 05. 13:00:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Neten köszöntöttünk és szórakoztunk

Tízszer annyit mobilneteztünk idén szilveszterkor, mint öt évvel ezelőtt. Bár idén a koronavírus-korlátozások miatt nem lehetett rendezvényt tartani és kijárási tilalom is volt szilveszter éjjelén.

Az mobilnet-használat növekedése évről évre megfigyelhető jelenség, ám egyes társadalmi események idején, ünnepi alkalmakkor kiugró értéket képes elérni. Ilyen a szilveszteri időszak is, amelyben a mobilnet-forgalom idén, az éjszakai kijárási tilalom mellett is jelentős, 33%-os növekményt generált az előző évhez képest a Telenor hálózatán.

 

Érdekesség, hogy a Telenornál nem csak az eddigi legtöbbet, hanem az eddig mért legtöbben is használták a mobilnetet szilveszterkor. Feltételezhető, ahogy az online zene streaming és tévészolgáltatások egyre inkább a napi szórakozás részévé válnak, úgy az idei, „otthoni” szilveszteri bulikban is nőtt az online szolgáltatások szerepe. Az online köszöntések, videó-party-k és zene streaming-szolgáltatások használata mind hozzájárult, hogy idén már 10x akkora mobilnet-forgalom szolgálta ki az igényeket mint 5 évvel ezelőtt szilveszterkor.

 

Szilveszterből az újévbe átlépve évről-évre az éjfél utáni órában indított hívások száma a legmagasabb, 7-10-szerese a megelőző és a következő órákban indított hívásoknak. Így volt ez idén is, amiből látszik, hogy sokan még mindig élőszóban szeretnek mielőbb boldog újévet kívánni távoli szeretteiknek, barátaiknak.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére