RSS Feed

Kerek évfordulót ünnepel a roma divatmárka

M. A. - 2021. 01. 04. 17:12:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kerek évfordulót ünnepel a roma divatmárka

A Romani Design márka fennállásának elmúlt évtizedét egy kreatív honlap létrehozásával és kapszulakollekciót bemutató online kiállítással összegzi. A népszerű márkát 2010-ben alapították, így a 10 éves évforduló lett aktuális.

Varga Erika tervező a kezdetektől fontosnak tartja, hogy a Romani Design egy olyan tér is legyen, ahol cigány lányok és nők együtt lehetnek, újrakapcsolódhatnak az identitásukhoz és egymáshoz is.

 

A közösségi fotózások anyagát, a visegrádi tradíciókra reflektáló öltözékeket és az azokról készített fotókat a My Identity My Freedom kiállítás keretein belül tekinthetik meg az érdeklődők a RomaniFashion.com oldalon vagy január 15-ig Budapesten a Loffice Budapest Salétrom utcai székházában.

 

2019-ben a Romani Design partnerségi projektbe kezdett a csehországi Slovo 21 és szlovákiai Association for Better Life szervezetekkel, amelyekkel roma nőket és fiatalokat vontak be a három ország különböző részeiről. Közös munkájuknak köszönhetően jött létre egy kapszulakollekció, amely a visegrádi régió roma közösségeinek tradícióira és azok összefonódására reflektál. 

 

A másik nagy projekt a közösségi fotózás volt: különböző roma csoportokkal együtt dolgozva olyan vizuális anyag jött létre, amely méltó emléket állít az elmúlt évtized munkásságának, emellett bemutatja, mit jelent a brand közösségteremtő, identitásépítő és sztereotípiákat lebontó ereje.

 


Fotó: Romani
Lap tetejére