RSS Feed

Megjelent Szabó T. Anna novelláskötete

M. A. - 2021. 01. 03. 14:47:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megjelent Szabó T. Anna novelláskötete

Szabó T. Anna harmadik novelláskötetében testről és lélekről, sóvárgásról és rajongásról, örömről és hiányról beszél ír. Egész egyszerűen ez a szerelem és a halál könyve, ami már kapható.

 

Mindig kérdés, hogy hogyan engedjük el vagy zabolázzuk meg a vágyainkat. Szabó T. Anna is erre keresi a választ a Szabadulógyakorlat című novelláskötetében. A legjobban az érdekli, hogyan működik jól megkomponált életünk mélyén az ösztönvilág, hogy civilizálható-e a szenvedély, és lehet-e, érdemes-e másképpen szeretni, mint életre-halálra.

 

A kötetben a vad felfokozottság és a túlvilági szenvedély hangjai vegyülnek a józan hétköznapok közeledési kísérleteinek szólamába, váltja egymást múlt és jelen, valóságos és képtelen.

 

A történetek hullámzása, intenzitása és lecsendesedő pillanatai úgy hatnak ránk, mintha zenét hallgatnánk. A Szabadulógyakorlat olyan titkokat tár fel az identitásról és a kapcsolatokról, amelyeket minden ember ismer, bár sokan talán még fel sem fedezték, vagy ami még ijesztőbb, hogy sosem fogják felfedezni... De a novellák gondolkodásra késztetnek és talán megoldást is adnak.

 Fotó: -a-
Lap tetejére