RSS Feed

Zabos zágrábi benzinkutasok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 04. 12:48:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zabos zágrábi benzinkutasok

Alig 4,2 millió lakosú déli szomszédainknál ment már jobban is az autókereskedőknek, mint tavaly. A használt modellek még csak-csak vevőre találtak. De az új típusok iránti kereslet 2020-ban mintegy 42 százalékkal mérséklődött a földrengés sújtotta Horvát Köztársaságban.

A koronavírus-járvány terjedése az elmúlt bő egy évben betett a balkáni turizmusnak. Panaszkodnak a szállodások, autókölcsönzősök. Az üzemanyagtöltő állomásokon már ritkán látni külföldi rendszámú kocsikat. S a belföldi sofőrök is kétszer meggondolják, hogy hány liter benzint csepegtessenek kedvenc Zastavájuk, Volkswagenük, Fiatjuk tankcsapdájába. Turista sehol!

A használt járműforgalmazók még csak-csak bizniszelnek, de a szalonok csupán kevés korszerű típusból tudnak majd ezer darabnál többet értékesíteni 2021-ben. A horvátok hagyományosan imádják a francia márkákat. Az utakon a Renault Cliók mellett a cseh ©koda család is jelen van. A sztár nem a legolcsóbb típus, hanem a kényelmes Octavia. A bronz érem az Opel Astráé lett, s itt-ott látni nyolcadik generációs VW Golfokat, Passatokat is! Sőt a zágrábi utcákon Mercikből, Audikból, BMW-kből sincs hiány!

Fotó: -a-
Lap tetejére