RSS Feed

Anglia: a Fordot szeretik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 01. 03. 13:47:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Anglia: a Fordot szeretik

Míg Ausztriában a német és cseh típusokat imádják az autósok, addig Nagy-Britanniában a Ford Fiesta volt a bajnok tavaly – nem először! Lényegesen kevesebb fogyott a drágább, komfortosabb Focusból és a nyolcadik generációs VW Golfokból, új Passatokból.

Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, Lotus – megannyi megunhatatlan, legendás angol márka. A Brexit-hercehurca persze nem kedvez a szigetország járműiparának sem. Jellemzően nem a fenti tipusokat favorizálja az átlag adófizető polgár, hanem az olcsóbb kocsikat. 2020-ban a Ford Fiesták fogytak a legjobban II. Erzsébet királynő birodalmában, ahol a trónörökös Károly herceg több családtagja az Audikat imádja.

A „tehetősebb” köznépnek elég kényelmet garantál az ezüst érmes Focus, s  szintén tartósan dobogós a - januárban igen borongós - monarchiában az aktuális Volkswagen Golf és a Passat is. Naná, hogy jobbkormánnyal! Ahány ország, annyi ízlés! Svájctól Finnországig például számos európai államban népszerűek a ©kodák, míg  a Spanyol Királyságban tartósan a Seat Ibiza/Leon páros hódít. Itáliában pedig a Fiat Panda a főszereplő. A bájos, törpe négykerekűből 2020-ban több, mint kétszer annyi kelt el mint a jóval drágább Lancia Ypsilonból. Olaszországban dobogós a torinói Tipo is.


Fotó: -a-
Lap tetejére