RSS Feed

Orbán sportja

Dalia László - 2021. 01. 05. 8:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán sportja

Magyarország miniszterelnöke exkluzív miniszterelnöki interjút adott a Nemzeti Sportnak.Persze, ahogy az illik, minden nagyon szép és minden nagyon jó az óvodai programoktól az iskolai mindennapos testnevelésig. És Orbánnak minden ügyre van gondja, személyesen irányítja és felügyeli kedvencét, a sportvilágot is.

A miniszterelnök ritkán nyilatkozik és akkor is csak baráti alapon, tehát a kérdések most sem kérdések, a válaszok pedig olyannyira csapongóak, amennyire Orbán az ország dolgairól is első szám első személyben nyilatkoztatja ki a nagy okosságokat. S amit eddig csak sejtettünk, hogy soha nem mondott le az olimpiáról, ezért épülnek azóta is hatalmas létesítmények egyetlen világbajnokság miatt, az is tényszerűvé vált, hiszen most tőle hallhatjuk. "És persze szeretném még megérni, hogy Magyarország olimpiát rendez. Ha nem lett volna a belföldi merénylet, legkésőbb 2032-re ezt el is értük volna. De nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük."

Más álmai is vannak. Amikor kedvenc sportjáról, a fociról értekezik, akkor megjósolja, hogy öt-tíz év múlva a magyar klubok felzárkóznak a nagy nyugat-európai egyesületekhez. Hogy mindezt hogyan és miből, amikor nálunk még a piac sem igazi, hiszen eltérítették a tao-val, arról egy szó sem hagyja el a száját. Ha csak azt a romantikus tirádát nem számítjuk megoldásnak, amit nehezen vagy inkább sehogy sem lehet értelmezni. És a két kiváló mikrofonállvány erre sem mer rákérdezni. Mindenesetre beidézem, hátha van olyan az olvasók között, aki tudja követni a miniszterelnököt."Ahhoz, hogy a Fehérvár egyszer meg tudja verni a Chelsea-t, amellyel legutóbb is csak döntetlent játszott, az is kell, hogy a szertárosa jobb szertáros legyen, mint az ágyúsoké. És a Fradi akkor tud tartósan ott ragadni a Bajnokok Ligájában, ha a takarítónője is ott van Európa harminckét legjobb takarítónője között."

Az én kedvencem viszont az a kiszólás, hogy a szakszövetségeknek szükségük van a politikusokra, hiszen  rendkívül rossz állapotban vannak, így szükségük van kormányzati kapcsolatokra. Már azt sem értem, miért vannak a szövetségek pénz híján, amikor ömlik a pénz a sportba, de azt már végképp nem tudom követni, amikor azt mondja, hogy a szövetségek maguk kerestek maguknak politikust. Én ugyanis fordítva tudom, benyomultak a vívókhoz, birkózókhoz, teniszezőkhöz és hiába indult ellenük Hegedűs Csaba vagy Szabó Bence. A teniszezők például fellázadtak, de így is csak egy órási csőd után tudták elfoglalni a saját szövetségüket. Most persze egy másik politikus, Lázár János szerzi majd meg a hiányzó 5 milliárdot. Az uram-bátyám kurzus pedig folytatódik, a demokrácia legnagyobb dicsőségére.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére