RSS Feed

2021, adj jókedvet!

Regös István - 2020. 12. 31. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

2021, adj jókedvet!

Legszívesebben felhívást tennék közzé: „Akinek van felesleges jókedve, adjon legalább egy kicsit más ember számára is!” Ez olyan kezdeményezés lenne, amelyet ugyan nehéz meghatározni, jókedv nélkül viszont nagyon nehéz élni. Talán még a rövid emlékezetűeknek is eszébe juthat, hogy ugyanilyen gondokkal kezdtük a most búcsúzó 2020-as esztendőt.

Álltunk a tükör előtt és a ránk visszanéző szomorú arcot látva eszünkbe jutott, de jó lenne például egy kis jókedvet, barátságos mosolyt, némi megértést kölcsönkapni a szomszédtól, minden olyasmit, amitől az életnek értelme van.

Jön a vakcina és segít

Éppen most szomorítsak el valakit, amikor egyébként is annyi szomorú emberrel találkozom. Mondjam, el, amit mindenki tud, hogy ez a 2020-as év egyáltalán nem váltotta be a reményeinket, mert a vírus miatt egyre nagyobb lett a rémületünk. Az emberiség soha nem fog kipusztulni, mert az egész története a harcról, az életben maradás akarásáról, a gondolkodásról, az alkotókedvről szól. Mindezek nélkül reménytelen az emberiség sorsa. Akik már nem akarnak változtatni, azok feladták. Helyettük jönnek viszont a jókedvűek, az örök optimisták, akik lélekmelegítő gondolatokkal adnak erőt nekünk. A jókedv ugyanis olyan muníció, amellyel hegyeket lehet mozgatni, élhetővé tenni az élhetetlent és okot adni arra, hogy reggel felkeljünk.


Az erő veled van!

Remélhetem, hogy sokan olvassák buzdító soraimat, melyekből talán érdemes annyit tanulni: Adj jókedvet ajándékba! Neked mindez semmibe nem kerül, viszont ha őszintén adod a jókedvet, sok embernek kínálsz ezzel tartalékerőt, ösztönzést a továbbhaladásra, egyszóval, jószolgálati nagykövet lehetsz. Adj jókedvet, amely sokféleképpen történhet: egy öleléssel, ami mostanában a vírus miatt szinte tilos, de az egy lakásban élőknek ez egyáltalán nincs megtiltva. Gondolj bele, hogy a jókedv szinte semmibe nem kerül, és milyen jót teszel azzal, ha másokkal is megosztod. 

Légy vidám, szebb lesz az életed!

Szóval, az optimisták, a bizakodók éltetik a Földet. Éltetnek téged, ha van elég erejük és némi jókedvfeleslegük, ezzel pedig ők is gazdagabbak lesznek. Ezért aztán, hajrá jókedvűek, intsetek búcsút a bánatnak, a rosszkedvnek és adjatok helyet a derűnek! Az előbb-utóbb tovatűnő élet ebből is áll, és ha már cseppnyi boldogság sem marad, megkérdezhetjük magunktól: Miért is élünk? Adj jókedvet ajándékba 2021-ben is! Megéri!Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére