RSS Feed

Memóriahabos hörcsögöm

Csontos Tibor - 2021. 01. 04. 7:25:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Memóriahabos hörcsögöm

Eddig csak sejtettem, hogy a hörcsög az hörcsög, de most már biztos vagyok benne. Igaz, a végső bizonyosság még hiányzik, mármint az, hogy a fiúhörcsög az fiúhörcsög, a lányhörcsög az lányhörcsög, de sebaj, kivárom a hitelesített tanúbizonyságot. Végül is, gondolom, felettébb hasznos cuccról van szó, miként ezt szinte naponta sulykolják belém termékajánlásilag. Édes kis plüss hörcsögöt kínálnak, amely cuki hangon ismétel meg mindent, amit hall és miközben murisan mozog.

Azt írják énnékem termékajánlásilag, hogy ez a cuki, kicsi, nem hörcsögő hörcsög remek ajándék a legkisebbeknek, akik már szeretik hallatni a hangjukat, de a hangutánzó plüss hörcsög személyében  - így írják: személyében - a nagyobb gyerekek pedig igazán szórakoztató játszótársra találhatnak. Nekünk, felnőtteknek pedig ajánlják a remek nedvszívó képességgel megáldott csodalábtörlőt, merthogy már ilyen is van a lábtörlő piacon. Cipő- és csizmatalpakról koronavírust beszívó csodalábtörlőt még nem ajánlanak, pedig bizonyára kelendő lenne, ebben az ügyben talán még egy cuki, kicsi hörcsög is hallatná a hangját. 

S persze, itt van a bőrbarát anyagból készült gumislepedő, csupán azt nem tudom, most akkor bőrből vagy gumiból készült ez a lepedő? A lényeg az, hogy nem bolyhosodik. Miért, a guminak vagy a bőrnek bolyhosodnia kellene? Olyan ez, mint a hatvanas-hetvenes években megjelent, autót kínáló apróhirdetés, melyben angolmechanikás, páncéltőkés Volkswagent ajánlottak megvételre. Az emberfia csak nekidől az ergonomikus háttámlának és azon töpreng, mennyi haszontalansággal árasztják el, mert például mi a francra jó egy szövetborítású cipős szekrény?  Az LCD-kijelzővel ellátott húshőmérőről nem is beszélve.

A nagy kedvenceim mégis a memóriahabos cuccok. Elképzelni nem tudom, mi az a memóriahab. Memóriahabos kakaót még a Cserpesnél sem láttam, miként a Frei Cafe sem árul memóriahabos kávét. Egyáltalán: mi az a memóriahab? Mégis lépten-nyomon nyomják az e-mailemre a memóriahabos párnákat. Gondolom, az éjszakai, alvás közbeni  nyelvtanuláshoz ideális segédeszköz, de talán arra is jó, hogy ha az ember éjszaka felébred, s eszébe jut valami, memóriahabos tollal feljegyzi a memóriahabos párnára és durmol tovább. Csakhogy létezik térd- és lábtartó memóriahabos párna is, miként van Deluxe Aero (luxuslevegő?) anatómiai, karkímélő, íves memóriahabos párna is. Nem sok ez a jóból? S még nincs vége: készült már négy évszakra szóló Ollé Verás változat is. Ennek a vivaldis párnacsodának a nyári modellje légáteresztő és hűvös tapintású, légáteresztő pehelytöltetű...

Azt hiszem, maradok a murisan mozgó hörcsögnél, amelynek memóriahabos változata tán még egy ereszcsatornán is murisan mozogna. A memóriahab nem felejt.Fotó: plussallatbolt.hu
Lap tetejére