RSS Feed

Spandau: új BMW modell

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 11. 26. 12:48:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Spandau: új BMW modell

A német főváros gazdasági életének fontos szereplője a spandaui motorkerékpár gyár. Az üzem egyik legújabb terméke a BMW R 18-as, melyet egy 1936-os legenda, az R 5-ös széria ihletett meg. A retro dizájnerek szép munkát végeztek! Európában már felbukkantak a klassz Cruiserek.

A kéthengeres, négyütemű, boxermotoros novum típusjelzése az 1,8 literes erőforrásra utal. Már maga az 1.800 cm³ -es térfogat is arról árulkodik, hogy a német konstruktőrök egy különleges géppel akarják meghódítani a pénzes vevőket. Mert aki a bő 90 lovas új BMW-t választja, az beülhetne a nyolcadik generációs VW Golfba, avagy az aktuális Opel Astrába is. A 23 ezer euró körüli alapár persze nem riszatja el azokat a bőrdzsekis nőket, férfiakat, akik hasonló karakterű Harley-Davidsonnal, netán Triumphfal suhannak jelenleg.

A 60-as években, a fal megépülése után Nyugat-Berlinben megnyílt BMW Motorradwerk – koronavírus mentes időkben – közel 2 ezer foglalkoztatottnak ad munkát és seregnyi iparitanulója is van a spandaui korszerű üzemnek. A Spreehez látogató turisták (előzetes bejelentkezés alapján) meg is tekinthetik a híres ipari központot. Érdemes!

Fotó: -a-
Lap tetejére