RSS Feed

A kancellárián fékezett

mti - 2020. 11. 25. 15:35:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A kancellárián fékezett

Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapuján. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának. Személyi sérülés nem történt, az autó és a kapu megrongálódott - közölte a német főváros rendőrsége.

    Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is. Ezzel kapcsolatban a rendőrség hangsúlyozta, hogy Angela Merkel kancellár, kormányának tagjai és hivatalának munkatársai egy pillanatig sem voltak veszélyben.
    A Bild című lap beszámolója szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy az autó egyik oldalán az "Átkozott gyermek-, és idős gyilkosok", a másik oldalán pedig a "Le a globalizációs politikával!" felirat olvasható.
    A lap szerint ugyanezzel a sötét kombi Volkswagennel 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatalán főkapujának. Akkor az egyik oldalon a "Le a gyilkos klímaváltozással!", a másikon a "Szeretlek, Nicole" felirat állt, ugyanolyan betűkkel, amilyenekkel a szerdai üzeneteket elhelyezték.
    A 2014-es esetben az autó kis sebességgel hajtott neki a kerítésnek, sérülés nem történt, a 48 éves sofőrt őrizetbe vették.
    Hat év elteltével, a szerdai eset után egy hat évvel idősebb, 54 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrség adatai szerint. Ügyében a berlini tartományi bűnügyi hivatal államvédelmi osztálya indított nyomozást.


Fotó: -a-
Lap tetejére