RSS Feed

Hogyan lettem rádiós? - Legendák könyvfoglalata

Ámon Betti - 2020. 11. 25. 13:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hogyan lettem rádiós? - Legendák könyvfoglalata

A napokban kerül a boltokba a Hogyan lettem rádiós? című kötet, amely nem csupán bemutat néhány legendás riportert, műsorkészítőt, de egyben a magyar rádiózás históriájának szubjektív lenyomata is. Többek között Szilágyi János is felidézi rádiós emlékeit.

A kötetben azok a közismert, népszerű rádiósok szerepelnek, akiknek nevét és hangját  az egész ország ismerte, szerette, műsoraikra ma is nagyon sokan emlékeznek. 
A hiánypótló  könyv főszerkesztője  Orosz József, egykori magyar rádiós újságíró, aki tíz éve él Kanadában, Montreálban, ahol  elismert egyetemi tanárként dolgozik. 

E kötet összeállításával az volt a szándéka,  hogy nyomot hagyjon, azaz ne tűnjön el  azon kollégáinak a hangja,  akik évtizedek múltán is elkötelezettek maradtak a közszolgálat és a hallgatók iránt. 

A Hogyan lettem rádiós? című könyv a JOBook Kiadó gondozásában jelent meg, és hivatalos bemutatója online,  2020. november 29-én, 17.00 órakor lesz. A könyvbemutató szereplői: Mélykuti Ilona, Orosz József, Rónai Egon, Rangos Katalin, Sándor Erzsi, Sváby András, Szilágyi János (képünkön).  https://www.facebook.com/Hogyanlettemradios

Rajtuk kívül megszólal még a kötetben és felidézi rádiós emlékeit többek között Bolgár György, Göczey Zsuzsa, Győri László, Juszt László, Kristóf Gábor, Lantos Gabriella, Lipovecz Iván, Mester Ákos, Petrányi Judit,Pikó András, Rádai Eszter, Reisler Erzsébet, Szegvári Katalin, a pályáját rádiósként kezdő Vitray Tamás... - nem akármilyen névsor...

A Hogyan lettem Rádiós? című könyvet itt  rendelhetik meg az érdeklődők: www.hogyanlettemradios.com
.

Fotó: Forrás: balramagyar.hu
Lap tetejére