RSS Feed

Hagyják békén a katásokat!

mti - 2020. 11. 22. 18:42:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a válság idején ne sújtsa megszorítással a kata szerint adózó magyar kisvállalkozásokat a kormány. Most, amikor mindenki a járvány ellen küzd, az emberektől nem elvenni kell, hanem segíteni nekik - tette hozzá.

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a válság idején ne sújtsa megszorítással a kata szerint adózó magyar kisvállalkozásokat a kormány - mondta a párt társelnöke vasárnapi videobejegyzésében.

    Tóth Bertalan a közösségi oldalára feltöltött felvételen arról beszél: jövőre a Fidesz-kormány olyan megszorítást tervez, hogy ha egy katás vállalkozó egy helyről származó bevétele az adott évben meghaladja a hárommillió forintot, akkor az e fölötti összeget 40 százalékos büntetőadóval sújtsa.
    Az MSZP úgy gondolja, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor mindenki a túlélésért küzd, nem szabad a magyar kisvállalkozásokat ilyen megszorításokkal büntetni - emelte ki a párt társelnöke.
    Tóth Bertalan azt javasolta a kormánynak, hogy ha már adót akarnak csökkenteni, akkor ne az önkormányzatokat hozzák nehéz helyzetbe az iparűzési adó felfüggesztésével, hanem inkább mondjanak le a katás vállalkozások büntetőadójának bevezetéséről.
    

Lap tetejére