RSS Feed

Az FTC legyőzte a Honvédot

NS - 2020. 11. 22. 7:57:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az FTC legyőzte a Honvédot

Némileg erősödött a kispesti csapat a válogatott szünetben, igaz, a Bp. Honvéd nem szerződtetett senkit, hanem a korábban koronavírus-fertőzés miatt kieső futballisták közül néhányan visszatértek, s pályára léphettek a Ferencváros ellen.

Így kapott a kezdőcsapatban szerepet Mohamed Mezgrani, Ugrai Roland és Gazdag Dániel is, de hiába kerestük például Zsótér Donát és Szendrei Norbert nevét a jegyzőkönyvben, a hírek szerint most ők dőltek ki néhány hétre a sorból.
 
Rebrov már a Juvéra készül; Bódog szenzációs teljesítményt látott
Úgyhogy a helyzet jobb, de cseppet sem rózsás Kispesten. Ilyen előjelekkel készült a XIX. kerületi csapat a Ferencváros elleni rangadóra – amely a tabella alapján jelenleg csak az elnevezésében az, hiszen a két együttes között eddig ég és föld volt a különbség. De nemcsak a hazaiak vezetőedzőjének, Bódog Tamásnak, hanem Szerhij Rebrovnak is főhetett a feje, összesen tíz futballistája segített valamelyik válogatottnak az utóbbi napokban, s az erőltetett menet még csak most kezdődik: szűk egy hónap alatt kilenc mérkőzést játszanak a zöld-fehérek.
S ebben rengeteget segíthet Tokmac Nguen, aki, bár a hét elején sérülés miatt nem kapott helyet a norvég válogatott Ausztria elleni Nemzetek Ligája-összecsapására készülő keretében, úgy tűnik, felépült – az orvosi stáb remek munkát végzett: a légiós az első perctől lehetőséget kapott.
De nem a norvég, hanem Myrto Uzuni szerezhetett volna vezetést a Ferencvárosnak, szabadrúgása után azonban Tomás Tujvel magabiztosan védett. A labdát a vendégek birtokolták többet, de a kispestiek előtt is adódott lehetőség, igaz, két alkalommal is rosszul és lassan döntött Ugrai Roland. A vendégek védői olykor bizonytalankodtak, ritkán látható hibákat követtek el, így kerültek helyzetbe a hazaiak.

Várható volt, hogy előbb-utóbb betalálnak a vendégek, sorra rúgták ugyanis a szögleteket, s ennek meg is lett az eredménye, Marcel Heister lőtt nagy gólt a 27. percben. A játék képe nem változott, a zöld-fehérek próbáltak irányítani, alig adtak területet a Honvédnak – összességében sikeresen tették a feladatukat, Bódog Tamás együttese csak elvétve tudott mit kezdeni a labdával.
A fordulás után helyzet nélkül teltek a percek, amikor Ugrai helyrehozhatta volna az addigi összes technikai hibáját, elrontott ziccerét és felesleges műesését, de lövése után Dibusz Dénes óriásit védett. A kispestiek próbálkoztak, mentek előre az egyenlítésért, ám képtelenek voltak betalálni, így a Honvéd már a legutóbbi négy Ferencváros elleni bajnokiján (0–0, 0–0, 0–2, 0–1) nem szerzett gólt.
Az FTC nem futballozott jól, de újabb három pontot gyűjtött be, s továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát – Kispesten pedig aggódhatnak, hiszen továbbra is kiesést érő helyen áll a csapat. 0–1

Fotó: -a-
Lap tetejére