RSS Feed

Karácsony spórol

24.hu - 2020. 11. 21. 9:08:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karácsony spórol

A Facebookon jelentette be a főpolgármester, hogy milyen költségcsökkentések lesznek mostantól a fővárosban. Korábban írtunk már arról, hogy lesz ilyen, de most újabb részletek derültek ki.Megszűmik egy főpolgármesterhelyettesi poszt és három bizottság.Több közmű céget összevonnak.És aki ezt kigondolta, vagyis Walter Katalin (képünkön) lesz a BKK új vezérigazgatója, hiszen ott van a legtöbb gond.

Ezeket Karácsony Gergely így összegezte:
Először is, megszüntetjük a főpolgármesteri keretet, amely eddig 200 millió forintot biztosított a mindenkori városvezetés számára különböző támogatásokra. Ebben az évben már a felét megspóroltuk, de a teljes megszüntetés mellett döntöttünk.
Dorosz Dávid lemondása után megüresedett főpolgármester-helyettesi posztot nem töltjük be, a főpolgármesternek, mint a korábbi években többször is, négy helyettese lesz.
Nyolcról ötre csökkentjük a fővárosi bizottságok számát.
Csökkentjük a frakciók költségeit.
Két fővárosi intézmény is megszűnik, a Mozaik és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága, feladatait más intézmények veszik át. Ez az átszervezés nem érinti a dolgozókat, a piaci árusokat és a fogyasztókat sem.
Nagyon jelentős átalakítást jelent, hogy 5 fővárosi cég fog összeolvadni, a Bécsben és német nagyvárosokban is jól működő Stadtwerke-modelljéhez hasonlóan. Így a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding ezentúl egy közös közmű céggé olvad össze. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek az átszervezések nem érintik a szakmai dolgozókat. Érintik viszont a vezetői, politikai pozíciókat. 21 felügyelőbizottsági helyet szüntetünk meg, kevesebb vezetői poszt, kevesebb szolgálati autó, racionálisabb és hatékonyabb működés – ez a cél. Az átalakítást Walter Katalin dolgozta ki, készítette elő, a végrehajtás az új közmű cég vezérigazgatóként január elsejétől Mártha Imre feladata lesz, aki állami vállalat élén, az üzleti szférában és a fővárosi városüzemeltetésben is bizonyította rátermettségét.
Walter Katalint pedig Budapest legnagyobb és jelenleg a legnehezebb helyzetben lévő cége, a BKK vezérigazgatójának nevezem ki január elsejétől.
"Nagyon nehéz helyzetben vagyunk..." -mondta a főpolgármedster.

Fotó: -a-
Lap tetejére