RSS Feed

Pintér nem varázsló

NS - 2020. 11. 20. 12:45:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pintér nem varázsló

November 11-e óta ismét Pintér Attila irányítja a labdarúgó NB I-ben jelenleg utolsó helyen álló Mezőkövesdet. A régi-új vezetőedző vasárnap, az MTK elleni hazai bajnokin ülhet le újra a borsodiak kispadjára. A várakozásairól a klub honlapjának mesélt.

 „A cél egyértelmű, csak rá kell nézni a tabellára. Meg kell próbálnunk megoldani, hogy minél előbb elkerüljünk az utolsó helyről. Más célunk nem lehet, mint a biztos bennmaradás, ami, azt kell mondjam, ebben a helyzetben nem lesz könnyű feladat” – jelölte ki az együttes előtti célt Pintér Attila. A vezetőedző úgy gondolja, már azonosította, mi okozza a legnagyobb gondot az idényben gyengén teljesítő mezőkövesdieknél.

„Úgy látom, hogy nagyon sok irányba húz az öltöző. Ezt gyorsan meg kell oldani úgy, hogy mindenki egyet akarjon és egy közös cél lebegjen a játékosok szeme előtt.”

Pintér elmondta, ha lesznek olyan futballisták, akik nem küzdenek kellő mértékben a csapatért, azoktól kész elbúcsúzni.

„Az már önmagában is probléma, ha egy embert motiválni kell. Nagyon sokat beszélgetünk a játékosokkal, megpróbáljuk velük megértetni a mi elvárásainkat, a klub elvárásait, illetve a társak elvárását, és hogy próbáljanak meg ezzel azonosulni. Azoknak, akik esetleg nem tudnak azonosulni ezzel, ki kell mondani: nincs helyük közöttünk.”

A Mezőkövesd trénere szerint a széthúzás megszüntetése önmagában nem elég a sikerhez.

„Szükség van a szakmaiságra, amit megpróbálunk átültetni ilyen rövid idő alatt, ugyanis nem varázsló, hanem edző vagyok. Megpróbálom átadni a tudásomat, illetve igyekszem kiválasztani azokat a játékosokat, akik minden pillanatban, amikor a pályán vannak, minden idegszálukkal arra fognak koncentrálni, hogy a csapat elmozduljon az utolsó helyről. Azt látni kell, hogy gólszerző csatárok terén nem állunk túl jól. Ehhez kell megtalálni azt a rendszert, amiben jól tudunk mozogni és minél több helyzetet tudunk majd kidolgozni. Meglátjuk, hogy ilyen rövid idő alatt mire leszünk képesek.”

Fotó: -a-
Lap tetejére