RSS Feed

Bródy nem érti Szörényit

24.hu - 2020. 11. 20. 12:39:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bródy nem érti Szörényit

Bródy János jó ideig nem szeretne találkozni Szörényi Leventével. Ahogy csütörtökön megírtuk, Szörényi Levente indulatos interjút adott a Mandinernek, amelyben nemcsak a Donald Trumpot „szavazástechnikai trükkökkel” megbuktató háttér hatalomról és „a világbolsevizmus martalékává váló” Amerikáról értekezett, hanem az SZFE-s tiltakozásról is.

Szörényi beszélt „a hallgatókat felbujtó”, és szerinte „uralmuk megőrzéséért mindenre képes” tanárokról, valamint egykori zenésztársáról, az egyetemfoglalók mellett kiálló Bródy Jánosról is, akit alaposan kiosztott.

Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni– mondta, hozzátéve, hogy Bródy szégyent hozott magára ezzel a partizánkodó szerepvállalással. Szörényi szerint Bródy hosszú ideje „magasról tesz” az ő szerzőtársi érzékenységére, és ezért kimondja: Bródy helyett is szégyenkezik, aki a közös életművük „hitelét kockáztatja“.

Szörényi Levente, aki korábban jobboldaliként is többször különutas véleményt fogalmazott meg, teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellet, legyen szó az SZFE-ről vagy Trumpról.

Bródy János a Blikknek nyilatkozott Szörényi kirohanásáról, leginkább értetlenségének adva hangot a váratlan hangnem miatt: Én úgy nőttem fel, hogyha valakivel bajom van, akkor azt szemtől-szemben megmondom. Leventével körülbelül egy hónapja találkoztam az Erkel Színházban, az István a király operai bemutatóján. Hosszú ideig álltunk egymás mellett a színpadon, együtt zenéltünk, együtt beszéltünk át mindent, ám ott az Erkelben Levente egy szóval sem mondta, hogy valami baja lenne velem, vagy azzal, hogy véleményt mondok különböző ügyekben. Most pedig itt van ez a kifakadás, amit egyszerűen nem értek. Az biztos, hogy jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével…– írta a lap.


Fotó: -a-
Lap tetejére