RSS Feed

Mi tünteti el narancsbőrt?

M. A. - 2020. 11. 21. 17:17:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mi tünteti el narancsbőrt?

A cellulit ártalmatlan, de annál zavaróbb bőrprobléma, mely jellemzően a nők életét keseríti meg. Az elváltozás testszerte megjelenhet, ott lehet a combon, a csípőn, a fenéken és a hason, megszabadulni pedig nagyon nehéz tőle segítség nélkül.

Sokan próbálják javítani a bőrük megjelenését kemény fogyókúrával elért súlycsökkenés, rendszeres testmozgás, speciális masszázs és cellulit ellen forgalmazott krémek segítségével, de a tapasztalatok alapján ezek a megoldások sem ígérnek tökéletes megjelenést – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

 

A narancsbőr kialakulásának pontos okait nehéz meghatározni, életkortól és testsúlytól függetlenül is kialakulhat, megszabadulni pedig segítség nélkül nagyon nehéz tőle. A rendszeres testmozgás, a testsúly csökkenése valamelyest segít, de önmagában még nem elég ahhoz, hogy búcsút inthessünk a problémának.

 

„Számos eljárást dolgoztak ki az évek alatt, az igazán hatékonyak pedig képesek csökkenteni a bőr alatt elhelyezkedő zsírsejtek számát és méretét, roncsolni a behúzódásokat létrehozó rostokat, javítani a szövetek vérellátását és nyirokkeringését. Léteznek sebészeti beavatkozások, injekciós kezelések és  speciális, cellulitkezelő gépek” – árulja el Dr. Parrák Zita.

 

A sebészeti beavatkozások hatékonyak, látványos eredményt biztosítanak, de mivel invazív eljárásról van szó, fontos megemlíteni, hogy az esetleges szövődmények előfordulása itt a legmagasabb, a lábadozási idő pedig a leghosszabb. A műtét során eltávolítják a zsírfelesleget, és roncsolják a kötőszöveti rostokat.

 

Az injekciós kezelések célja egyrészt a zsírsejtek roncsolása valamilyen kémiai zsírbontó anyag, legtöbbször dezoxikólsav (Aqualix, Belkyra) injekció formájában a zsírszövetbe történő bejuttatásával, másfelől pedig a cellulitos szövetek keringésének, anyagcseréjének, méregtelenítésének fokozása mezoterápiás módszerrel bejuttatott speciális koktél segítségével. A poly-L tejsav hatóanyagtartalmú Reversal és Sculptra pedig egy kollagéntermelődést fokozó anyag, ami a bőr mélyebb rétegeiben hat, fokozatosan fejti ki hatását.  Nagy felületek esetében sok apró szúrással viszik be a hatóanyagot, ami némi fájdalommal járhat.

 

A cellulitkezelő gépek ma már legkorszerűbb, legkisebb kellemetlenséggel és kockázattal járó módszerek. A Lipohifu által generált, magas intenzitású fókuszált ultrahang a bőr alatti zsírszövetben létrejövő magas hő által kettős szöveti hatással bír, elpusztítja a zsírsejteket, egyenletesebbé és feszesebbé teszi a bőr felszínét.  A Kuma Shape készülék olyan kezelőfejjel rendelkeznek, ami a bőr felszínét vákum segítségével mintegy beszippantja: ez fokozza a szöveti keringést, javítja annak oxigén-, és tápanyag ellátását, méregtelenítő funkcióját. A legújabb Slim Beauty testkezelő gép kezelőfejei a kezelt terület felé helyezve nagy intenzitású pulzáló elektromágneses energia segítségével nagyon gyors, sorozatos izomösszehúzódásokat vált ki, így csökken a zsírszövet mennyisége, megnő az izom tömege.

 

A tökéletes eredményhez több kezelésre is szükség van, a különböző módszereket pedig szakember javaslata alapján szépen lehet kombinálni egymással.

 


Fotó: purecom
Lap tetejére