RSS Feed

Újabb zúzós dallal rukkolt elő a Hooligans

M. A. - 2020. 11. 21. 8:07:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újabb zúzós dallal rukkolt elő a Hooligans

Újabb dalt mutatott be a Hooligans a tavasszal érkező Zártosztály című lemezéről. Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a Kendőzetlen igazság csavar még egyet a fokozaton: a friss nóta a korábban közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett.

Az utóbbi időben sok nehézséggel kellett szembenéznie a Hooligans tagjainak. Bár a hosszú kényszerpihenő után nyár közepétől végre elkezdtek koncertezni, az őszi turnéjuk utolsó három buliját Tóth Tibi sérülése miatt lemondta a zenekar. A gitáros karján néhány évvel korábban ínszakadás történt, amit akkoriban nem kezeltek ki kellőképp, és az elmúlt időszakban a munkája során ez nagyon sok problémát okozott.

 

A banda úgy tervezte, még mielőtt a gitáros műtőasztalra fekszik, leforgatnak egy klipet a Kendőzetlen igazság című dalukhoz, amely az eredetileg őszre időzített, ám a járvány miatt végül tavaszra halasztott, a szokásosnál jóval keményebb hangvételűnek ígérkező Zártosztály című lemezükön szerepel majd. A felvételek október elején készültek volna, de időközben Tibivel újabb baj történt: egyre rosszabbul kezdte érezni magát, az elvégzett vizsgálatok pedig koronavírust igazoltak nála. 

 

„Tipikus tünetim voltak: hidegrázással, fejfájással, köhögéssel kezdődött az egész. Rögtön csináltattam egy tesztet, ami igazolta a fertőzést. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, itthon lábadoztam végig” – mondta a zenész, aki nagyon örül, hogy viszonylag gyorsan túljutott a betegségen.

 

A klipforgatásra végül október végén került sor, amihez nem akármilyen helyszínt választott a csapat: a jeleneteket egy tébolydának kialakított szabadulószobában vették fel, Gödöllőn. A kisfilm szereplői - a zenekari tagokon kívül - ezúttal is a banda billentyűse és vokalistái voltak.

 

A friss videoklip, amit rendezőként Jimy J. Hollywood jegyez, már elérhető a YouTube-on, közben pedig Tibi is túljutott az ínszalagműtéten: a gitárost rögtön a forgatást követő napon operálták. A tavasszal érkező korong előfutáraként a zenekar júliusban mutatta be az első klipes nótát Evolúció címmel, amit azóta közel 450 ezren néztek meg a YouTube-on. A most közzétett Kendőzetlen igazság című dal – az új album hangvételéhez még inkább igazodva - az előzőnél is zúzósabb.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére