RSS Feed

Rendkívüli Gastroblues Fesztivál

Naszály György-Szegő Hanna - 2020. 11. 19. 15:59:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rendkívüli Gastroblues Fesztivál

A huszonnyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő paksi Gastroblues Fesztivál szervezői figyelembe veszik a járványügyi rendelkezéseket, így a július elejéről december első hétvégéjére halasztott fesztivál az új időpontban is rendkívüli körülmények között zajlik. A rendezvény zártkörű lesz, de élő, valós idejű (real time) közvetítések lesznek mindennap 15 és 24 óra között az interneten és a televí

Az első két nap során, tehát december 4-én és 5-én olyan neves fellépők állnak kamera elé, mint Tűzkerék xT, az olasz Andrea Braido Band, a Soulbreakers, a Takáts Tamás Blues Band, a Varga János Project, a brit-norvég származású Krissy Matthews, Pál Balázs Jenő és a Sexit, vagy Nathaniel Peterson. 

A harmadik napon, december 6-án Nemzeti Összetartozás Évének keretében a Kárpát-medencei Testvérvárosok Zenés Találkozójára kerül sor. Ekkor írják alá Paks és a vajdasági Zenta városai között a testvérvárosi szerződés. A házigazda Paksot Juhász Kitti, Galántát Szarka Tamás, Kézdivásárhelyt Gáspár Álmos, a Kormorán együttes hegedűse, a kárpátaljai Visk települést Pál Eszter és Pál István "Szalonna", az új testvérváros Zentát Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője képviseli. Szarka Tamás vendégeként vendégeként Keresztes Ildikó is fellép.

A zártkörű rendezvényekről DVD-felvétel készül. Az aktuális koronavírussal kapcsolatos rendelkezések függvényében a program változhat.


Fotó: -a-
Lap tetejére