RSS Feed

Prágai cselgáncs Eb: Karakas a döntőben

mti - 2020. 11. 19. 15:56:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Prágai cselgáncs Eb: Karakas a döntőben

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a döntőbe a prágai cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.


    A csütörtökön utolsó magyarként versenyben maradt, olimpiai kvótás helyen álló dzsúdós harmadik mérkőzésén az Európa-bajnoki ezüstérmes Ivelina Ilievával szállt szembe, akivel 2006 óta már nyolcszor találkozott, és ebből hatszor megverte a bolgár dzsúdóst.
    Kilencedik csatájuk első percében a Honvéd sportolóját - aki októberben bronzérmes volt a budapesti Grand Slamen - kétszer is intették, de ellenfele nem tudott akciót végrehajtani rajta. Fél perccel a vége előtt Karakas földre vitte Ilievát, majd félig támaszkodó helyzetben az oldalára döntötte őt, amire vazaarit ítélt a bíró, és ez végül elegendőnek bizonyult a győzelemhez.
    A 30 éves magyarra a döntőben a portugál Telma Monteiro vár, akit eddigi nyolc találkozójukon csak egyszer tudott megverni. A 34 esztendős rivális a női dzsúdó egyik legnagyobb sztárja, olimpiai bronzérme mellett négyszeres világbajnoki második, Eb-ken pedig már 13 érmet - köztük öt aranyat - gyűjtött.
    Karakas második Európa-bajnoki fináléjára készülhet, az elsőn, a 2015-ös bakui döntőben ugyancsak Monteiróval csapott össze, és akkor kikapott.
    Az éremmérkőzések 16 órakor kezdődnek a prágai O2 Arenában.

Fotó: olimpiaijatekok.eu
Lap tetejére